WRC-Ράλι Πορτογαλίας: Γλυκόπικρο πρώτο σκέλος για τη Hyundai (pics & vids)

WRC-Ράλι Πορτογαλίας: Γλυκόπικρο πρώτο σκέλος για τη Hyundai (pics & vids)
Ο Τάνακ έκλεισε την ημέρα στην κορυφή, ο Σόρντο έχασε έδαφος, ο Τιερί Νεβίλ εγκατέλειψε

Το πρώτο σκέλος του Ράλι Πορτογαλίας συνοδεύτηκε από διαρκείς εναλλαγές συναισθημάτων για τη Hyundai Motorsport, που ήταν όλη μέρα στην κορυφή της κατάταξης, είχε όμως απώλειες στο τέλος. Ο Οτ Τάνακ είναι αυτός που προηγείται, παρότι και αυτός αντιμετώπισε προβλήματα μέσα στη μέρα.

«Ήταν μία απαιτητική ημέρα. Συνέβησαν πολλά, είχαμε τόσα προβλήματα. Ανυπομονώ να ξεκουραστώ προτού ριχτούμε ξανά στη μάχη. Γιατί ήταν μάχη», είπε μεταξύ άλλων ο Εσθονός. Ο νικητής του Ράλι Πορτογαλίας του 2019, «πάλευε» με το i20 Coupe WRC το πρωί ενώ το απόγευμα είχε ένα κλατάρισμα.

Παρόλα αυτά, έκλεισε το σκέλος με προβάδισμα 6 δευτερολέπτων, με το Toyota Yaris WRC του Έλφιν Έβανς να είναι αυτό που ακολουθεί. Μέχρι και την έκτη ειδική διαδρομή (από τις 8 της ημέρας) η Hyundai είχε το πάνω χέρι αλλά στην έβδομη… όλα πήγαν στραβά!



Διπλή ατυχία
Ο Ντάνι Σόρντο είδε τον κινητήρα του να σβήνει, με αποτέλεσμα να πέσει τρίτος στην κατάταξη ενώ ο Τιερί Νεβίλ το παράκανε σε μία γρήγορη αριστερή καμπή και πλήγωσε ανεπανόρθωτα την πίσω ανάρτηση του i20.

Με τον Βέλγο εκτός μάχης, οι θέσεις 4 έως 6 αφορούν αποκλειστικά οδηγούς της Toyota Gazoo WRT. Τον Ιάπωνα Τακαμότο Κατσούτα που είχε ίσως την καλύτερη ημέρα του πίσω από το τιμόνι του Yaris, τον παγκόσμιο πρωταθλητή Σεμπαστιέν Οζιέ που παρότι «καθάριζε» τις ειδικές βγαίνοντας πρώτος στο δρόμο δεν έχασε πάρα πολύ χρόνο και τον Κάλε Ροβάνπερα, που απέφυγε να πάρει ρίσκα, την ώρα που το ιαπωνικό του θηρίο είχε τάσεις υποστροφής.



Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα:
1 Οτ Τάνακ (Hyundai) 1h22m35s
2 Έλφιν Έβανς (Toyota) +6s
3 Ντάνι Σόρντο (Hyundai) +9s
4 Τακαμότο Κατσούτα (Toyota) +15.4s
5 Σεμπαστιέν Οζιέ (Toyota) +24s
6 Κάλε Ροβάνπερα (Toyota) +28.9s
7 Γκας Γκρίνσμιθ (M-Sport Ford) +1m02.3s
8 Αντριέν Φουρμό (M-Sport Ford) +1m33.5s
9 Εσάπεκα Λάπι (Volkswagen) +3m33.9s
10 Νικολάι Γκριαζίν (Volkswagen) +3m37.1s

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις άτυχες στιγμές της Hyundai στην προτελευταία ειδική διαδρομή της ημέρας.



Φωτογραφίες: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!