O Γκουαρδιόλα αγάπησε την ηλεκτροκίνηση με το Nissan Leaf

Gazzetta team
O Γκουαρδιόλα αγάπησε την ηλεκτροκίνηση με το Nissan Leaf
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα από τότε που απέκτησε το Nissan Leaf έγινε οπαδός της ηλεκτροκίνησης

Ο Πεπ Γουαρδιόλα δεν χρειάζεται συστάσεις. Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι είναι ένας από τους πιο παθιασμένους ανθρώπους στα ποδοσφαιρικά γήπεδα και αυτό το πάθος το μεταφέρει και στις υπόλοιπες δραστηριότητές του, που συμπεριλαμβάνουν την οδήγηση ενός Nissan Leaf. Ο Γκουαρδιόλα είναι ενθουσιασμένος από την επανάσταση των ηλεκτρικών οχημάτων και τις συγκινήσεις που προσφέρει η οδήγησή τους.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη και με το βλέμμα στραμμένο στον πρώτο τελικό UEFA Champions League για την Manchester City F.C., ο Pep αποκαλύπτει τους προσωπικούς του στόχους για την επίτευξη ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος με το Nissan LEAF και πώς το πάθος του για καινοτομία, μέσα και έξω από το γήπεδο ποδοσφαίρου, επηρέασε την απόφασή του να στραφεί στην ηλεκτροκίνηση και να ακολουθήσει έναντρόπο ζωής, βγαλμένο από το μέλλον.

Πεπ Γκουααρδιόλα: Η ζωή μου με ένα Nissan LEAF

Ερώτηση: Τι σας έκανε να δείτε το αμιγώς ηλεκτρικό Nissan LEAF ως έναν βιώσιμο τρόπο κινητικότητας και ποιος θεωρείτε ότι ήταν ο κύριος λόγος για την επιλογή του;

Απάντηση: Ένας από τους κύριους λόγους για την επιλογή ενός EV, ήταν για να μειώσω το αποτύπωμά μου στο περιβάλλον. Παράλληλα, δεν ήθελα να θυσιάσω την αίσθηση του ενθουσιασμού πίσω από το τιμόνι. Με το Nissan LEAF και την ηλεκτρική του ισχύ, με την άμεση επιτάχυνση και τις προηγμένες τεχνολογίες του, η οδηγική εμπειρία είναι βιώσιμη και συναρπαστική.

Ερώτηση: Στο ποδόσφαιρο είστε γνωστός ως άνθρωπος της καινοτομίας, δοκιμάζοντας νέες τακτικές και νέες μεθόδους οργάνωσης. Θεωρείτε ότι αυτή η νοοτροπία σας έπαιξε ρόλο κατά τη διαδικασία επιλογής ενός ηλεκτρικού οχήματος;

Απάντηση: Προσπαθώ να διατηρήσω την καινοτομία ως μέρος της νοοτροπίας μου και του τρόπου σκέψης μου. Όπως και με την τακτική μου στο ποδόσφαιρο, όπου καμία κατάσταση ή αντίπαλος δεν είναι το ίδιο, έτσι πιστεύω ότι η καινοτομία είναι σημαντικό να συμβαδίζει με τις αλλαγές της εποχής. Η τεχνολογία πίσω από το LEAF είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα καινοτομίας στην καθημερινή ζωή.

Ερώτηση: Ποια ήταν η πιο διασκεδαστική στιγμή που είχατε με το LEAF σας;

Απάντηση: Τα γυρίσματα με την Nissan πέρυσι για το “Pep Loves His LEAF” ήταν πολύ διασκεδαστικά. Ήταν υπέροχο να αναδείξουμε μερικά από τα χαρακτηριστικά του LEAF και ελπίζω να ενθαρρύνω περισσότερους ανθρώπους στο να αποφασίσουν να αποκτήσουν ένα EV. Όλη η οικογένειά μου λατρεύει το LEAF και παρόλο που φαίνεται μικρό, είναι φανταστικό γιατί χωράνε όλοι. Είναι εύκολο στην οδήγηση, αθόρυβο και ευρύχωρο για όλους.

Ερώτηση: Τι ρόλο πιστεύετε ότι διαδραματίζουν τα ηλεκτρικά οχήματα στην καινοτομία και στο μέλλον της κινητικότητας;

Απάντηση: Το αυτοκίνητο είναι βασικό στοιχείο στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Υιοθετώντας μια πιο φιλική προς το περιβάλλον κινητικότητα, όπως τα ηλεκτρικά οχήματα, μπορούμε να επηρεάσουμε σημαντικά τον πλανήτη μας. Η οδήγηση με μηδενικές εκπομπές είναι μια από τις καλύτερες δράσεις, για ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον.

Ερώτηση: Ποιες άλλες βιώσιμες πρακτικές υιοθετείτε;

Απάντηση: Προσπαθώ να χρησιμοποιώ πολύ λιγότερο πλαστικό και διασφαλίζω ότι ανακυκλώνω ότι είναι δυνατόν.

Ερώτηση: Ποια πιστεύετε ότι είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία που παρέχει η ηλεκτρική κινητικότητα και πώς αισθάνεστε για αυτό;

Απάντηση: Είμαι περήφανος που ενστερνίστηκα πλήρως την ηλεκτρική κινητικότητα με το Nissan LEAF ως το καθημερινό μου αυτοκίνητο γιατί για μένα, η οδήγηση ενός EV είναι μια υπεύθυνη επιλογή. Έτσι προσπαθώ από την πλευρά μου. Είμαι ευτυχής που βλέπω τη νέα γενιά να αντιλαμβάνεται πλήρως τις περιβαλλοντικές προκλήσεις και τις περισσότερες φορές να ενθαρρύνει τους άλλους να υιοθετήσουν νέες μορφές κινητικότητας. Τα ηλεκτρικά οχήματα αντιπροσωπεύουν μια στροφή προς μια νοοτροπία με επίκεντρο τη βιωσιμότητα. Εάν όλοι κάνουμε το καθήκον μας, μπορούμε να πετύχουμε να ζούμε σε έναν καλύτερο κόσμο.

Ερώτηση: Τι θέλετε να πείτε στην επόμενη γενιά οδηγών για ηλεκτρικά οχήματα;

Απάντηση: Θα ήθελα να πω στην επόμενη γενιά οδηγών ότι τα ηλεκτρικά οχήματα είναι πολύ πιο διασκεδαστικά στην οδήγηση από τα αυτοκίνητα που είχα όταν απέκτησα την άδεια οδήγησης. Θα τους έλεγα να σκέφτονται έξω από τα “στεγανά” και να κάνουν ορισμένες υπεύθυνες επιλογές που μας βοηθούν συλλογικά, να βελτιώσουμε την καθημερινή μας ζωή και να διατηρήσουμε τον πλανήτη μας για τις μελλοντικές γενιές.

Για να καταλάβει τι παρακινεί ή εμποδίζει τους οδηγούς να στραφούν στην ηλεκτρική κινητικότητα, η Nissan διεξήγαγε πρόσφατα μια έρευνα σε 7.000 αυτοκινητιστές σε ολόκληρη την Ευρώπη, διαχωρίζοντας το δείγμα των ερωτηθέντων αυτοκινητιστών EV και ICE (κινητήρα εσωτερικής καύσης). Τα αρχικά ευρήματα που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα, αποκάλυψαν ότι η ικανοποίηση των οδηγών από ένα EV βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, με το 89% των οδηγών EV να δηλώνουν ότι η μετάβαση σε EV ήταν η σωστή απόφαση. Μάλιστα το 74% αισθάνονται πιο άνετοι και το 77% το βρίσκουν πιο ξεκούραστο στην οδήγηση από ό, τι ένα όχημα ICE. Στην Ελλάδα, η Nissan προσφέρει για την γκάμα των ηλεκτρικών οχημάτων της το πακέτο “EV 4 ALL”, κάνοντας ακόμα πιο δελεαστική την απόκτηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!