FIA: «Δεν περιμένουμε μια... νορμάλ χρονιά το 2021 στην F1»

Πέτρος Σηφαλάκης
FIA: «Δεν περιμένουμε μια... νορμάλ χρονιά το 2021 στην F1»
Ο πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ, λέει ότι ούτε η επερχόμενη σεζόν θα είναι «φυσιολογική» στη Formula 1 και περιμένει αρκετές ανατροπές, όπως έγινε το 2020.

Η περασμένη χρονιά στη Formula 1 μας έκρυβε πολλές εκπλήξεις, ειδικότερα στην αρχή της, περίπου στα μέσα Μαρτίου. Η έξαρση του κορονοϊού σε ολόκληρο τον πλανήτη δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή των αγώνων και ακυρώθηκαν αρκετοί, άλλαξαν όλες οι ημερομηνίες και τελικά, χρειάστηκε να περιμένουμε πολλούς μήνες για να ξεκινήσει η δράση. Οι εξέδρες ήταν χωρίς θεατές, τα στελέχη των ομάδων, οι μηχανικοί και όλοι όσοι ήταν εντός πίστας φορούσαν μάσκα και γενικά, βιώσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Για τη χρονιά του 2021 ο Ζαν Τοντ, πρόεδρος της FIA, εκτιμά ότι δεν θα είμαστε σε φυσιολογικό επίπεδο. Ο κορονοϊός συνεχίζει να υπάρχει, όπως και τα μέτρα προστασίας στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Αν και η διοίκηση της Formula 1, όπως και οι διοργανωτές του εκάστοτε Γκραν Πρι γνωρίζουν πλέον τις διαδικασίες, δεν θα λείψουν τα απρόοπτα.

«Το 2020 ήταν εξαιρετική χρονιά για τη Formula 1»

«Δυστυχώς δεν έχει τελειώσει. Ξεκινάμε από λευκό χαρτί γιατί τα lockdown συνεχίζουν να ισχύουν, ο ιός είναι εδώ. Έχει σημειωθεί πρόοδος. Περιμένουμε το εμβόλιο, οπότε αυτό θα είναι καλό για τον πληθυσμό, ο πλανήτης θα το χαρεί όλο αυτό. Αλλά είμαι σίγουρος ότι στις επόμενες ημέρες θα δούμε πολλά, θα ακούσουμε διάφορες αλλαγές για το καλεντάρι, όχι μόνο στη Formula 1. Σίγουρα το μισό της νέας σεζόν δεν θα είναι αυτό που περιμέναμε, δηλαδή... νορμάλ. Θεωρώ ότι η σεζόν του 2020 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για τη Formula 1 και με αρκετή δημιουργικότητα. Ποιος θα μάντευε πριν από ένα χρόνο όταν βρεθήκαμε στο Παρίσι, ότι θα έχουμε τρεις αγώνες στην Ιταλία, τον έναν αγώνα μετά τον άλλο στην Αυστρία, το Σίλβερστοουν, στο Μπαχρέιν» είπε ο Ζαν Τοντ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!