Νακαγκάμι: «Αντέγραψα το στυλ του Μαρκ Μάρκεθ»

Gazzetta team
Νακαγκάμι: «Αντέγραψα το στυλ του Μαρκ Μάρκεθ»
Φέτος ο Τακάκι Νακαγκάμι ήταν, σε αρκετούς αγώνες, ο αναβάτης της Honda με τα καλύτερα αποτελέσματα και ο ίδιος λέει ότι «δανείστηκε» μερικές τεχνικές από τον τραυματισμένο Μαρκ Μάρκεθ.

Ο Μαρκ Μάρκεθ έχοντας επικρατήσει τα τελευταία χρόνια στο MotoGP και παίρνοντας σχεδόν όλα τα πρωταθλήματα από τότε που αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία, είναι ο σημαντικότερος αναβάτης της Honda. Η ομάδα προφανώς έχει στήσει μεγάλο μέρος από τη μοτοσικλέτα στα μέτρα του, φέτος όμως, ο τραυματισμός του δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί. Η Honda για να βοηθήσει τους υπόλοιπους αναβάτες έδειξε την τηλεμετρία από τις φορές που οδηγούσε ο Μάρκεθ. Είδαν λοιπόν πως ακριβώς τη χειριζόταν και ο Τακάκι Νακαγκάμι υιοθέτησε πολλές από τις τεχνικές του.

«Θα διατηρήσω αυτό το οδηγικό στυλ»

«Να δώσω τη μάχη για τον τίτλο; Γιατί όχι! Οπωσδήποτε θα προσπαθήσω να βελτιωθώ και θα είναι σημαντικό να είμαι έτοιμος από το πρώτο τεστ. Είμαι σίγουρος ότι μόλις πάρω το πρώτο μου βάθρο, όλα θα είναι ευκολότερα για μένα, έτσι θέλω να παλέψω για αυτό ήδη από τον πρώτο αγώνα στο Κατάρ» είπε ο Τακάκι Νακαγκάμι. «Βλέποντας την τηλεμετρία του κατάλαβα τι έπρεπε να αλλάξω. Προσπάθησα να προσαρμοστώ στο στυλ του Μαρκ. Μετά το δεύτερο αγώνα στη Χερέθ συνειδητοποίησα ότι η Honda πρέπει να οδηγηθεί έτσι, αν και δεν είναι εύκολο να το κάνεις πάντα. Ακόμη δεν γνωρίζω τη μοτοσυκλέτα που θα οδηγώ του χρόνου, αλλά οπωσδήποτε θα κρατήσω αυτό το οδηγικό στυλ» συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια ο Νακαγκάμι μίλησε για τον Μαρκ Μάρκεθ. «Είμαι πραγματικά λυπημένος για τον Μαρκ, πίστευα ότι ήταν σε κατάσταση που θα του επέτρεπε να είναι στο ξεκίνημα της χρονιάς, αλλά τώρα αυτό φαίνεται δύσκολο. Δεν έχω ακόμη πληροφόρηση για το τεστ της Σεπάνγκ, αλλά ο Πολ Εσπαργκαρό θα είναι εκεί, είναι πολύ έμπειρος οδηγός και πιστεύω ότι θα προσαρμοστεί στην Honda σχετικά εύκολα. Είναι αλήθεια ότι το HRC μου έδωσε μεγάλη υποστήριξη και μάλιστα δοκίμασα και μερικά νέα πράγματα για τη μοτοσυκλέτα. Ήταν ωραίο να βλέπεις τόσους πολλούς μηχανικούς στο γκαράζ μου, είχα πάνω από 10 και την πρώτη φορά έμεινα έκπληκτος» ήταν τα λόγια του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!