Ιταλία: 52 ηλεκτρικά οχήματα για το σώμα των Καραμπινιέρων! (pics)

Gazzetta team
Ιταλία: 52 ηλεκτρικά οχήματα για το σώμα των Καραμπινιέρων! (pics)
Με φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα θα κινούνται οι Καραμπινιέροι στην Ιταλία, τώρα που απέκτησαν 52 νέα Nissan Leaf για να προστεθούν στο στόλο τους!

Το Σώμα των Καραμπινιέρων ενέταξε πρόσφατα 52 Nissan LEAF στον στόλο του, σκοπεύοντας να τα χρησιμοποιήσει για τις ανάγκες των τμημάτων που είναι υπεύθυνα για την προστασία των εθνικών πάρκων και της βιοποικιλότητας στα φυσικά καταφύγια της ιταλικής επικράτειας. Πρόκειται για ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε από το ιταλικό Υπουργείο Περιβάλλοντος και Προστασίας, σύμφωνα με το εθνικό σχέδιο για την απανθρακοποίηση και την περιβαλλοντική αειφορία.

Η Nissan είναι πρωτοπόρος και παγκόσμια ηγέτιδα στην αγορά των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων μαζικής παραγωγής, με το LEAF να συμπληρώνει φέτος δέκα χρόνια κυκλοφορίας. Από την πρωτοποριακή πρώτη γενιά του 2010 έως το LEAF e + που κυκλοφόρησε το 2019, οι 500.000 αγοραστές που επέλεξαν το LEAF, βοήθησαν τους οδηγούς σε όλο τον κόσμο να συνειδητοποιήσουν τα οφέλη των ηλεκτρικών οχημάτων, τόσο από άποψη βιωσιμότητας όσο και στην καθημερινή τους ζωή. Έχοντας διανύσει περισσότερα από 14,8 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα χωρίς καυσαέρια από το 2011, οι ιδιοκτήτες των LEAF σε όλο τον κόσμο έχουν βοηθήσει στην αποτροπή περισσότερων από 2,4 δισεκατομμυρίων κιλών εκπομπών CO2.

Το Nissan LEAF είναι γνήσιος εκφραστής του Nissan Intelligent Mobility, του στρατηγικού πλάνου της Nissan που επαναπροσδιορίζει την προσφορά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών και αντιπροσωπεύει την εξέλιξη της τεχνολογίας που εφαρμόζεται στην κινητικότητα, χάρη στα προηγμένα συστήματα υποστήριξης της οδήγησης, όπως το e-Pedal, το ProPILOT Park και το ProPILOT.

Η δέσμευση της Nissan για περιβαλλοντική αειφορία επεκτείνεται χάρη στο σχέδιο “εξηλεκτρισμού” της γκάμας της, το οποίο στοχεύει στη διεύρυνση της παρουσίας της στα EVs, συμπεριλαμβανομένου του e-POWER, με περισσότερες από 1 εκατομμύριο πωλήσεις τέτοιων οχημάτων, έως το τέλος της χρήσης 2023. Στην Ελλάδα, η Nissan προσφέρει τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της, που τώρα μπορούν αποκτηθούν από ιδιώτες και επαγγελματίες (ταξί, αστικές διανομές κ.α.), με σημαντικά κίνητρα και οφέλη, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» που πρόσφατα θέσπισε η κυβέρνηση. Περισσότερες πληροφορίες για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Nissan είναι διαθέσιμες με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!