Νέος κινητήρας 160 ίππων για το Kia Ceed

Πέτρος Σηφαλάκης
Νέος κινητήρας 160 ίππων για το Kia Ceed
Μια σημαντική αναβάθμιση ετοιμάζει η Kia για το Ceed αφού ο βενζινοκινητήρας 1.4 T-GDI θα αντικατασταθεί από έναν νέο των 1.5 λίτρων.

Το Kia Ceed είναι μια από τις πληρέστερες προτάσεις της μικρομεσαίας κατηγορίας στην Ευρώπη με πλειάδα εκδόσεων που περιλαμβάνει από crossover εκδοχή (XCeed) μέχρι ένα εντυπωσιακό station wagon στα πρότυπα των shooting brake (Proceed). Η Kia ωστόσο θέλει να του δώσει μια ακόμη πιο ισχυρή παρουσία στην κατηγορία και για αυτό θα αντικαταστήσει τον τετρακύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα των 1.4 λίτρων με τον κωδικό T-GDI, με τον 1.5 T-GDI.

Εκτός από τα περίπου 100 κυβικά εκατοστά μεγαλύτερης χωρητικότητας, το νέο μοτέρ θα αποδίδει και μεγαλύτερη ισχύ. 160 ίπποι έναντι των 140 που είχε ο 1.400άρης, ενώ η ροπή φτάνει τα 253 Nm από τις 1.500 σ.α.λ. μέχρι και τις 3.500 σ.α.λ.. Η φίρμα υποστηρίζει ότι το νέο μηχανικό σύνολο πετυχαίνει καλύτερες τιμές κατανάλωσης παρά την περισσότερη δύναμη και μάλιστα, θα διατίθεται με ήπια υβριδικό σύστημα των 48V.

Τα 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνονται σε 8,4 δευτερόλεπτα με τον καινούργιο κινητήρα και η τελική του ταχύτητα θα φτάνει στα 210 χλμ./ώρα. Αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία σε λίγους μήνες, ενώ στην γκάμα του Ceed θα περάσει και ο τρικύλινδρος 1.000άρης T-GDI των 120 ίππων, αλλά με ήπια υβριδικό σύστημα 48V. Σήμερα το συγκεκριμένο μοτέρ διατίθεται χωρίς τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!