To Honda Civic Type-R διέλυσε το ρεκόρ της Σουζούκα (vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
To Honda Civic Type-R διέλυσε το ρεκόρ της Σουζούκα (vid)
Το ταχύτερο εμπροσθιοκίνητο μοντέλο παραγωγής που έχει μπει στην πίστα της Σουζούκα στην Ιαπωνία, είναι το Honda Civic Type-R στην πιο σκληροπυρηνική έκδοση Limited Edition.

Η Honda συνεχίζει να κρατά στην ιδιοκτησία της πολλά ρεκόρ με το νέο Civic Type-R. Το μοντέλο από τότε που βγήκε, πήρε αμέσως τους τίτλους ενός εκ των ταχύτερων χάτσμπακ παραγωγής και τώρα, με τη νέα ειδική έκδοση Limited Edition, επεκτείνει την κυριαρχία του. Στην πίστα της Σουζούκα λοιπόν, στην Ιαπωνία, κατάφερε να κάνει το ρεκόρ του ταχύτερου εμπροσθιοκίνητου μοντέλου παραγωγής. Η προσπάθεια έγινε το Φεβρουάριο του 2020 και ο χρόνος του ήταν 2 λεπτά και 23,993 δευτερόλεπτα.

Ακόμη πιο σκληροπυρηνική από το απλό Type-R

Η έκδοση Limited Edition είναι 47 κιλά ελαφρύτερη του κανονικού Civic Type-R, χάρη σε διάφορα τμήματα του αμαξώματος που έχουν κατασκευαστεί από ελαφρά υλικά. Επίσης, δεν υπάρχουν πίσω καθίσματα, ενώ η Honda έκανε διάφορες αλλαγές στο σύστημα διεύθυνσης και την ανάρτηση, κάνοντάς το ακόμη πιο «απόλυτο». Το πακέτο ολοκληρώνουν οι σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου των 20 ιντσών της BBS, με ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2.

Ένας εμπροσθιοκίνητος πύραυλος και μια φημισμένη πίστα

Σε ο,τι αφορά τα μηχανικά μέρη, δεν έχουμε αλλαγές. Κάτω από το καπό υπάρχει ο γνωστός τετρακύλινδρος τούρμπο κινητήρας των 2.0 λίτρων, με μεταβλητό χρονισμό και βύθισμα των βαλβίδων (VTEC) και απόδοση 320 ίππων, με 400 Nm ροπής. Συνδυάζεται με χειροκίνητο σασμάν των έξι σχέσεων και στον εμπρός άξονα, υπάρχει ένα μηχανικό μπλοκέ διαφορικό. Τα 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνονται σε μόλις 5,7 δευτερόλεπτα.

Η Honda θα φτιάξει μόνο 600 Civic Type-R Limited Edition για την αγορά των ΗΠΑ και άλλα 100 για την ευρωπαϊκή αγορά, οπότε αν θέλετε να αποκτήσετε ένα, μάλλον θα είναι δύσκολο. Η πίστα της Σουζούκα στην Ιαπωνία έχει μήκος 5,8 χιλιόμετρα και είναι γνωστή για τις γρήγορες στροφές της, αλλά και τις δυσκολίες που κρύβουν οι υψομετρικές διαφορές που συναντάμε σε αυτή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!