Το Volkswagen Arteon αναβαθμίζεται (pics) 

Πέτρος Σηφαλάκης
Το Volkswagen Arteon αναβαθμίζεται (pics) 
Με περισσότερες εκδόσεις εμπλουτίζεται το Volkswagen Arteon και παράλληλα, δέχεται μικρές αισθητικές διαφοροποιήσεις, μαζί με ένα τεχνολογικό update σε όλους τους τομείς.

Το Arteon της Volkswagen είναι ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο με οικογενειακές διαστάσεις αλλά κομψή εμφάνιση που το καθιστά πραγματικά μοναδικό. Το μοντέλο βρίσκεται τέσσερα χρόνια στην αγορά και αντικειμενικά, αισθητική ανανέωση δεν χρειαζόταν, για αυτό η Volkswagen επένδυσε περισσότερο σε ουσιαστικές αλλαγές, μαζί με κάποιες διαφοροποιήσεις στην εμφάνιση απλώς για να δικαιολογήσει το facelift του μοντέλου. Έτσι λοιπόν στο μπροστινό μέρος, αλλάζει λίγο η μάσκα και το «πάντρεμα» με τα φωτιστικά σώματα, χρησιμοποιείται περισσότερο διακοσμητικό χρώμιο και υπάρχουν μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα για την ενίσχυση του επιθετικού του look. Στο πίσω μέρος βλέπουμε έναν νέο διαχύτη και νέα φωτιστικά σώματα τα οποία φυσικά, έχουν LED τεχνολογία.

Πραγματικό κουκλί το νέο Arteon Shooting Brake

Οι μεγαλύτερες διαφορές σε σχέση με το Arteon προ ανανέωσης εντοπίζονται στις διαθέσιμες εκδόσεις. Πλέον υπάρχει μια πρακτική, Shooting Brake έκδοση (station wagon) που θα μπορούσαμε να πούμε, ότι έχει ακόμη πιο εντυπωσιακή εμφάνιση από τη συμβατική που γνωρίζουμε έως σήμερα. Το αυτοκίνητο είναι υπέροχο από όποια πλευρά κι αν το κοιτάξεις και αποπνέει μια άγρια αύρα, παράλληλα με τον πολυτελή του χαρακτήρα. Στο εσωτερικό εντοπίζουμε αμέσως το νέο τιμόνι που εμφανισιακά θυμίζει αυτά των νεότερων μοντέλων της φίρμας, όπως είναι το T-Cross και το νέο Golf 8 και πίσω από αυτό βλέπουμε τον νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Το Arteon όντας ένα εκ των κορυφαίων μοντέλων της Volkswagen είχε και από πριν ψηφιακό καντράν, πλέον όμως απέκτησε τη νεότερη εκδοχή του με τα νέα γραφικά και τις περισσότερες επιλογές παραμετροποίησης από τον οδηγό. Το σύστημα πολυμέσων επίσης άλλαξε και τοποθετήθηκε το νεότερο από τη φαρέτρα της μάρκας, παρόμοιο με του Golf 8 και υπάρχει μια μικρή διαφοροποίηση στο στυλ των αεραγωγών που το κάνουν να ξεχωρίζει από το προηγούμενο Arteon. Χαμηλά στην κεντρική κονσόλα το πάνελ χειρισμού του κλιματισμού είναι πλέον αφής και υιοθετήθηκαν τα «κόλπα» της μάρκας με τα 30 διαθέσιμα χρώματα για τον ατμοσφαιρικό φωτισμό, μαζί με επιφάνεια ασύρματης φόρτισης smartphone και ένα νέο premium ηχοσύστημα της harman/kardon με ισχύ 700 Watt.

Υβριδικοί κινητήρες, νέα έκδοση R 320 ίππων

Πλέον, κάτω από το καπό, υπάρχουν και αρκετές νέες προτάσεις κινητήρων. Η υβριδική δύναμη ήρθε και στο Arteon και πλέον έχουμε μια Plug-In Hybrid πρόταση στην γκάμα. Ακόμη η μάρκα δεν έδωσε λεπτομέρειες, ωστόσο επιβεβαίωσε ότι η συνδυασμένη ισχύς ηλεκτροκινητήρα-βενζινοκινητήρα θα είναι 218 ίπποι. Πιθανότατα, λοιπόν, να μιλάμε για το σύνολο που κινεί και το Passat GTE με τον τετρακύλινδρο τούρμπο 1.4 TSI και τον ηλεκτροκινητήρα, ακόμη όμως δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση. Όσοι θέλουν ακόμη περισσότερη δύναμη μπορούν να στραφούν προς την έκδοση R, που πλέον κάθεται στην κορυφή της γκάμας. Το προηγούμενο Arteon ήταν διαθέσιμο ως R-Line αλλά «καθαρή» έκδοση R δεν υπήρχε, κάτι που αλλάζει μετά την ανανέωση. Και σε αυτή την περίπτωση οι πληροφορίες που έδωσε η μάρκα ήταν περιορισμένες.

Υποθέτουμε ότι θα χρησιμοποιεί τον τετρακύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα 2.0 TSI με 320 ίππους, το αυτόματο σασμάν διπλού συμπλέκτη DSG με επτά σχέσεις και την τετρακίνηση 4Motion της μάρκας, μαζί με το σύστημα R-Performance Torque Vectoring που αναλαμβάνει να μοιράσει σωστά τη ροπή που φτάνει στον πίσω άξονα, μεταξύ των δύο τροχών. Στρίβοντας, το σύστημα δίνει περισσότερη ισχύ στον εσωτερικό, λειτουργώντας σαν μπλοκέ διαφορικό. Για τους λάτρεις των συστημάτων ασφαλείας κρατήστε ότι θα υπάρχει το σύστημα Travel Assist που προσφέρει ημιαυτόνομη οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο, με ταχύτητες έως 210 χλμ./ώρα και ότι πλέον, η κάμερα οπισθοπορείας δεν έχει γωνία 90 μοιρών αλλά 170 μοιρών, που σημαίνει ότι ο οδηγός θα μπορεί να την κοιτάζει καθώς βγαίνει από μια κάθετη θέση πάρκινγκ, για να ελέγχει αν έρχεται άλλο αυτοκίνητο στο δρόμο που θέλει να βγει.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!