H Nissan παρουσιάζει το νέο X-Trail (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
H Nissan παρουσιάζει το νέο X-Trail (pics)
Ακόμη ένα SUV της μεσαίας κατηγορίας αλλάζει και γίνεται καλύτερο, κόβοντας τους δεσμούς με την προηγούμενη γενιά, όντας ολοκαίνουριο και εξελιγμένο.

Η τέταρτη γενιά του Nissan X-Trail μόλις παρουσιάστηκε, αρχικά στην αμερικάνικη έκδοσή του (με το όνομα Rogue). Η ιαπωνική φίρμα δούλεψε πολύ πάνω στο μεσαίο SUV της και έφτιαξε ένα σύνολο με δυναμική εμφάνιση, κορυφαίο εξοπλισμό και υψηλή ποιότητα. Εξωτερικά υιοθετεί την επιβλητική μάσκα V-Motion, τα λεπτά φώτα ημέρας LED και τους βασικούς προβολείς χαμηλότερα, ενώ πίσω χαράσσει μια εντελώς νέα, δική του γραμμή που το κάνει να ξεχωρίζει σημαντικά από το μοντέλο που αντικαθιστά. Βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-C/D της Renault-Nissan και έχει μήκος που φτάνει στα 4,65 μέτρα, πλάτος στα 1,72 μέτρα και μεταξόνιο 2,7 μέτρα.

Οι χώροι στο εσωτερικό, σύμφωνα με τη μάρκα, έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά και η επταθέσια έκδοση δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη, οπότε ο μοναδικός συνδυασμός που θα συνοδεύει το νέο X-Trail θα είναι η πενταθέσια διάταξη. Στα συστήματα υπάρχει στάνταρ οθόνη αφής των οκτώ ιντσών για το σύστημα πολυμέσων και ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη των 12,3 ιντσών. Αν ο αγοραστής το επιθυμεί, μπορεί να εξοπλίσει το δικό του X-Trail με ένα high-end σύστημα Head-Up Display ενώ στο βασικό εξοπλισμό είναι οι πλατφόρμες Android Auto και Apple CarPlay, «εκτοξεύοντας» τις δυνατότητες συνδεσιμότητας με smartphone.

Με σίγουρες λύσεις στα μηχανικά μέρη

Στην γκάμα θα υπάρχουν τόσο δικίνητες, όσο και τετρακίνητες εκδόσεις. Ακόμη ωστόσο, περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση για το ποιοι κινητήρες θα πάρουν θέση κάτω από το καπό στις ευρωπαϊκές αγορές. Το Rogue στις ΗΠΑ θα φοράει έναν ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 2.5 λίτρων, εδώ όμως δεν θα υπάρχει αυτή η επιλογή αφού στην Ευρώπη δεν... έχουν θέση οι τόσο μεγάλοι κινητήρες σε αυτές τις κατηγορίες. Θεωρούμε σχεδόν σίγουρο πάντως ότι θα υπάρχει ο νέος τετρακύλινδρος τούρμπο των 1.3 λίτρων, που τον έχουμε δει σε πολλές διαφορετικές εκδοχές ιπποδύναμης στα μοντέλα της Nissan, της Renault αλλά και της Mercedes.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!