Τρομερή η ζήτηση για το ηλεκτρικό Skoda Citigo

Πέτρος Σηφαλάκης
Τρομερή η ζήτηση για το ηλεκτρικό Skoda Citigo
Η τσεχική μάρκα αναγκάστηκε να αποσύρει το μικρό ηλεκτροκίνητο μοντέλο της από τη βρετανική αγορά καθώς δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στην τεράστια ζήτηση που είχε.

Τις τελευταίες 60 ημέρες, η Skoda πούλησε περίπου 400 ηλεκτρικά Citigo iV και για αυτό, αναγκάστηκε να το κόψει από την τοπική αγορά. Ο λόγος είναι ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε τόσο μεγάλο όγκο πωλήσεων και η παραγωγή του είναι σχετικά περιορισμένη, οπότε το μικρό μοντέλο έπεσε θύμα της ίδιας της επιτυχίας του. Το Citigo iV είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της Skoda. Έκανε το ντεμπούτο του πριν από περίπου ένα χρόνο και εφοδιάζεται με κινητήρα που αποδίδει 83 ίππους και 210 Nm ροπής.

Οι μπαταρίες του έχουν χωρητικότητα 36,8 kWh και η μάρκα υπόσχεται 225 με 274 χιλιόμετρα αυτονομίας με μια μόλις φόρτιση. Παράλληλα προσφέρει και αξιοπρεπείς επιδόσεις. Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε μόλις 12,5 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 130 χλμ./ώρα. το μεγάλο του ατού είναι ότι λόγω του ηλεκτροκινητήρα και της άμεσης παροχής της ροπής, ο οδηγός απολαμβάνει δυνατό τράβηγμα στο πάτημα του γκαζιού, που κάνει την οδήγηση του αυτοκινήτου πολύ πιο διασκεδαστική.

Σύμφωνα με το Autocar, το οποίο είχε και την πληροφορία ότι το Citigo iV θα αποσυρθεί προσωρινά από τη βρετανική αγορά λόγω ζήτησης, θα επιστρέψει αφού τα εργοστάσια μπουν στον κανονικό τους ρυθμό. Αυτή τη στιγμή οι περισσότερες εταιρείες έχουν μειώσει πάρα πολύ την παραγωγή τους, λόγω της έξαρσης του κορονοϊού στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη. Στην αγγλική αγορά το Skoda Citigo iV κοστίζει από 19.905€ στη βασική του έκδοση και φτάνει έως τις 27.825€ στην κορυφαία του έκδοση. Από την άλλη, στη Γερμανία, ξεκινά από τις 20.950€ και στην Τσεχία, από 18.175€.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!