Από 20.500€ το νέο Volkswagen Golf στην Ελλάδα

Πέτρος Σηφαλάκης
Από 20.500€ το νέο Volkswagen Golf στην Ελλάδα
Το νέο Volkswagen Golf όγδοης γενιάς με τον τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα του 1.0 λίτρου TSI εντάσσεται στην γκάμα του μοντέλου στην ελληνική αγορά και γίνεται η πιο προσιτή, στην έκδοση Life.

Η διάθεση του Volkswagen Golf όγδοης γενιάς έχει ξεκινήσει ήδη στη χώρα μας, όμως τώρα έφτασε και η στιγμή για να ενταχθεί και η πιο προσιτή έκδοση στην γκάμα. Πρόκειται για τον γνωστό μας τρικύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα 1.0 TSI που θα παίξει το ρόλο της βάσης για το Golf, με απόδοση στους 110 ίππους και 200 Nm ροπής. Υιοθετεί τη λειτουργία σε κύκλο Miller από τον μεγαλύτερο, τετρακύλινδρο 1.5 TSI, αλλά και την τουρμπίνα μεταβλητής γεωμετρίας και έχει χαμηλή κατανάλωση καυσίμου (4,6 λίτρα βενζίνης ανά 100 χλμ), περιορισμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (104 γραμμάρια ανά χλμ) και αξιοπρεπέστατες επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 10,2 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 202 χλμ./ώρα).

Το Golf στη νέα έκδοση με τον τρικύλινδρο χιλιάρη, ξεκινά από την έκδοση Life η οποία μπορεί να είναι η βασική, όμως διαθέτει πάρα πολύ πλούσιο εξοπλισμό. Για παράδειγμα, υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη 10 ιντσών, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8,25 ιντσών, την ομπρέλα συστημάτων ασφαλείας που αποτελείται από διάφορες τεχνολογίες, όπως το Front Assist, το City Emergency Braking, το Pedastrian and Cyclist Monitoring, το Lane Assist, το ενεργό Cruise Control που κρατά σταθερή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, το σύστημα ανίχνευσης κούρασης του οδηγού και πάρα πολλά ακόμη. Επίσης, διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό XDS, αυτόματο κλιματισμό, ζάντες αλουμινίου, αυτόματα φώτα, ακόμη και φώτα LED εμπρός και πίσω! Η τιμή του πιο προσιτού Volkswagen Golf ξεκινά από τις 20.500€.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!