Ιδού το Nissan Juke που κοστίζει 650.000€! (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Ιδού το Nissan Juke που κοστίζει 650.000€! (pics)
Αν ψάχνετε για Nissan Juke προηγούμενης γενιάς με... λίγη παραπάνω δύναμη, εσάνς από GT-R και μπορείτε να καλύψετε το τεράστιο ποσό για την απόκτησή του, βρήκατε την ευκαιρία σας.

Κάποιοι θα θυμούνται το «περίεργο» Juke που είχε κατασκευαστεί από την RML Group, σε συνεργασία με τη Nissan. Για την ακρίβεια είχαν κατασκευαστεί τέσσερα και κάτω από το καπό των μικρών crossover, στριμώχτηκε ένα κτήνος με το όνομα VR38-DETT. Πρόκειται για τον κινητήρα του GT-R, με τα δύο τούρμπο και τους έξι κυλίνδρους, μαζί με την τετρακίνηση του «Godzilla» και το κιβώτιο ταχυτήτων του. Το μαύρο Juke στις φωτογραφίες δεν είναι ένα από τα τέσσερα αλλά μια πιστή αντιγραφή τους, από μια ανεξάρτητη βρετανική εταιρεία.

Μοναδική... ευκαιρία!

Σύμφωνα με την Severn Valley Motorsport, τα δύο από τα τέσσερα Juke-R καταστράφηκαν σε τρακάρισμα και τα άλλα δύο, τα έχει η ίδια η Nissan, οπότε η μοναδική πραγματική ευκαιρία στον πλανήτη για την απόκτηση αυτού του περίεργου «υβριδίου», είναι η δική τους πρόταση. Μάλιστα έκριναν ότι η δύναμη του VR38-DETT σε εργοστασιακή μορφή δεν είναι αρκετή, οπότε αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα εισαγωγή αέρα, νέα εξάτμιση, πρόγραμμα και μπεκ των 1.050cc, για να ανεβάσουν την ισχύ στους 700 ίππους. Τοποθέτησαν επίσης δίδισκους συμπλέκτες για να αντέχει το κατά γενική ομολογία, ευπαθές σασμάν του GT-R και... ιδού το αποτέλεσμα.

Καρδιακό επεισόδιο η τιμή του...

Το κτήνος φοράει ρυθμιζόμενες coilover αναρτήσεις της Nitron, μαζί με εμπρός δίσκους των 400 χιλιοστών από την SVM και ζάντες των 20 ιντσών από το GT-R. Στο εσωτερικό συναντάμε roll cage, δύο πραγματικά μπάκετ καθίσματα εμπρός, τιμόνι, πίνακα οργάνων και οθόνη από GT-R και το... απόλυτο κενό πίσω, αφού αφαιρέθηκαν τα «περιττά» καθίσματα. Εκτός από το roll cage, το πλαίσιο του Juke ενισχύθηκε σε βασικά σημεία για να αντέξει την τεράστια ισχύ και έχουν τροποποιηθεί όλα τα μέρη της μετάδοσης. Στην πράξη, δεν έχει μείνει τίποτα από ένα συνηθισμένο Juke. Το αυτοκίνητο έχει διανύσει μόλις 20 χιλιόμετρα στη ζωή του και για να το αποκτήσετε, θα χρειαστείτε 649.500€. Αν από πάντα, το όνειρό σας ήταν να αποκτήσετε ένα πυραυλοκίνητο Juke, να η ευκαιρία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!