O γιος του Μοντόγια στα χνάρια του πατέρα του

Gazzetta team
O γιος του Μοντόγια στα χνάρια του πατέρα του
Ο Χουάν Πάμπλο Μοντόγια ονειρεύεται να δει τον 14χρονο γιο του Σεμπάστιαν στη Formula 1 και μάλιστα με αντίπαλο τον γιο του Μίκαελ Σουμάχερ, τον νεαρό Μικ που τρέχει στη Formula 2!

Ο Χουάν Πάμπλο Μοντόγια άφησε το στίγμα του στη Formula 1, αν και συμμετείχε μόνον από το 2001 έως το 2006 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Σε αυτό το διάστημα κατέκτησε δύο χρονιές την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών, νίκησε επτά φορές και έγραψε ιστορία για τις μονομαχίες του με τον Μίκαελ Σουμάχερ. Ο Κολομβιανός ήταν ένα τεράστιο ταλέντο με πάθος για τα μηχανοκίνητα σπορ, αν και όχι ιδιαίτερα μεγάλος δουλευταράς.

Στα 44 χρόνια του παραμένει στην ενεργό δράση συμμετέχοντας στο αμερικανικό πρωτάθλημα NASCAR, όπου αποτελεί σκληρό καρύδι για τους νεότερους αντιπάλους του.

Εφέτος θα βρεθεί αρκετές φορές στην Ευρώπη, καθώς ο γιος του Σεμπάστιαν ακολουθεί τα χνάρια του διάσημου πατέρα του. «Είναι 14 ετών, σε λίγο καιρό γίνεται 15 και θα τρέξει εφέτος στην Ιταλία στο πρωτάθλημα της Formula 4. Είναι πολύ ευχάριστα με αυτόν. Τον αφήνω να αποφασίσει μόνος του, πόσο μακριά θέλει να πάει. Όμως οι ικανότητές του είναι απίστευτες. Εχει ταλέντο, που μοιάζει σχεδόν εξωπραγματικό. Τον προετοιμάζω όσο καλύτερα μπορώ γι αυτά που έρχονται, ψυχικά και σωματικά. Αν τα καταφέρει με όλα αυτά να ‘’προσγειωθεί’’ στη Formula 1, τότε όλα τέλεια. Καταλαβαίνει βεβαίως, ότι θα πρέπει να δουλέψει γι αυτό», αναφέρει ο υπερήφανος χαζομπαμπάς για τον γιο του.

Μοντόγια τζούνιορ εναντίον Σουμάχερ τζούνιορ

Αυτή τη στιγμή προσπαθούν να μπουν στη Formula 1 και οι γιοι του Μίκαελ Σουμάχερ και του Ζαν Αλεζί. «Σουμάχερ τζούνιορ εναντίον Μοντόγια τζούνιορ; Eίναι πιθανόν να συμβεί. Ο Σεμπάστιαν είναι λίγο μικρότερος, όμως σε τρία τέσσερα χρόνια θα αντιμετωπίσουν όλα αυτά τα ονόματα το ένα το άλλο. Θα έχει πλάκα», συμπληρώνει ο 44χρονος Κολομβιανός.

Στο ερώτημα πώς του φαίνεται η σημερινή Formula 1, απαντά ο Μοντόγια λέγοντας ότι «έχει ενδιαφέρον να την παρακολουθείς. Ο Φέτελ βρίσκεται σε μία δύσκολη κατάσταση, επειδή έχει κάνει ο Λεκλέρ πραγματικά καλή δουλειά. Μπορείς να δεις, ότι η Ferrari υποστηρίζει 100% τον Λεκλέρ. Αυτό κάνει τα πράγματα πιο ενδιαφέροντα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!