Ο Βαλεντίνο Ρόσι προπονείται με μοτοσυκλέτα Motocross

Γιώργος Βαρίνος
Ο Βαλεντίνο Ρόσι προπονείται με μοτοσυκλέτα Motocross
Στην προσπάθειά του να διατηρήσει τα αντανακλαστικά του και την καλή φυσική του κατάσταση, ο Βαλεντίνο Ρόσι προσπέρασε τους κινδύνους που εγκυμονούν και ξεκίνησε προπόνηση με μια μοτοσικλέτα Motocross.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι επέστρεψε στην προπόνηση εκτός δρόμου, στο ράντσο του στην Tαβουλία, ως τμήμα της προετοιμασίας του για τη νέα σεζόν στο MotoGP. Μετά το ατύχημα του με μοτοσυκλέτα Enduro το 2017, o Βαλεντίνο Ρόσι είχε σταματήσει να οδηγεί εκτός δρόμου, ώστε να περιορίσει τις πιθανότητες τραυματισμού του.

Με το Μαρκ Μάρκεθ να ταλαιπωρείται από την αργή του ανάρρωση- από την επέμβαση που έκανε στον ώμο του- ο Βαλεντίνο δεν βλέπει την ώρα να βρεθεί στη Σεπάνγκ για την διαδικασία των δοκιμών της νέας σεζόν.



Η προπόνηση με μοτοσυκλέτες εκτός δρόμου διατηρούν σε υψηλά επίπεδα τα αντανακλαστικά του οδηγού και βελτιώνουν θεαματικά τη φυσική του κατάσταση. Με αυτό στο νου, ο Ρόσι δεν άντεξε στον πειρασμό και ξεκίνησε να προπονείται, δίχως όμως να παίρνει ρίσκα και να κάνει ψηλά άλματα. Οι ειδικές εγκαταστάσεις που έχει στο ράντσο του, περιλαμβάνουν μια σοφά σχεδιασμένη πίστα motocross, η οποία δεν έχει ψηλά άλματα, αλλά μεγάλες καμπές για γρήγορες στροφές στο όριο της πρόσφυσης. Ο Βαλεντίνο προπονείται με τους υπόλοιπους οδηγούς της ομάδας VR46 και εύχεται η Yamaha να έχει λύσει όλα της τα προβλήματα, να διατηρήσει την μεγάλη της ταχύτητα μέσα στις στροφές, αλλά και να βελτιώσει το θέμα της τελικής ταχύτητας. Αυτό είναι το κλειδί για το αν η μοτοσυκλέτα θα είναι ανταγωνιστική ή όχι την επόμενη περίοδο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!