Mε την προεδρική του λιμουζίνα ο Σι Τζινπινγκ στην Αθήνα (pics)

Gazzetta team
Mε την προεδρική του λιμουζίνα ο Σι Τζινπινγκ στην Αθήνα (pics)
O πρόεδρος της Κίνας χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του στην Αθήνα την επιβλητική θωρακισμένη λιμουζίνα N501 Hongqi, η οποία κοστίζει γύρω στις 800.000 δολάρια.

Με μια εντυπωσιακή θωρακισμένη λιμουζίνα μετακινείται ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπινγκ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αθήνα. Η λιμουζίνα Ν501 έχει κατασκευαστεί από την Hongqi και είναι το πιο ακριβό αυτοκίνητο που παράγει η Κίνα καθώς η τιμή του ανέρχεται περίπου στα 800 χιλιάδες δολάρια. Μάλιστα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο πέταξε από την Κίνα στην Αθήνα προκειμένου να μετακινείται με αυτό ο Σι Τζινπινγκ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην ελληνική πρωτεύουσα. Αυτό έγινε για λόγους πρεστίζ αλλά και ασφαλείας του προέδρου της Κίνας.

Το όνομα Hongqi σημαίνει κόκκινη σημαία παραπέμποντας στο παραδοσιακό σύμβολο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας. Η εταιρεία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1958 και από τότε αποτελεί τον επίσημο προμηθευτή οχημάτων για υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους της Κίνας τόσο εντός συνόρων όσο και εκτός της χώρας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!