Η Hyundai ετοιμάζει Cruise Control που σε «αντιγράφει» 

Πέτρος Σηφαλάκης
Η Hyundai ετοιμάζει Cruise Control που σε «αντιγράφει» 
Η τεχνητή νοημοσύνη περνά και στο Cruise Control μέσω της Hyundai, με την εταιρεία να ετοιμάζει ένα πολύ ενδιαφέρον, νέο σύστημα για τα μοντέλα της.

Η Hyundai μας ανακοίνωσε ότι δουλεύει πάνω στο πρώτο, πραγματικά έξυπνο Cruise Control, που αντιγράφει τον οδηγό και υιοθετεί τις οδηγικές του συνήθειες. Ονομάζεται Smart Cruise Control Machine Learning (SCC-ML) και «αποκωδικοποιεί» τον οδηγό για να τον αντιγράψει τελικά στην οδήγηση όταν ξεκινήσει η κίνηση. Το σύστημα όπως είπαμε δουλεύει με τεχνητή νοημοσύνη και παίρνει δεδομένα από το Advanced Driver Assistance System (ADAS).

Η μεγαλύτερη διαφορά του από ένα απλό Cruise Control, αλλά και από ένα ενεργό Cruise Control, είναι ότι μαθαίνει την απόσταση που συνήθως τηρείς εσύ σαν οδηγός από το προπορευόμενο όχημα, τον τρόπο που φρενάρεις και τον τρόπο που επιταχύνεις ξανά, όταν ο δρόμος ανοίξει.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ανάλογα με την ταχύτητα που έχει ρυθμίσει ο οδηγός στο Cruise Control, το σύστημα επιταχύνει και επιβραδύνει ανάλογα με το πως θα έκανε εκείνος. Αποθηκεύει, δηλαδή, το πως συμπεριφέρεται στις υψηλότερες και χαμηλότερες ταχύτητες και τον μιμείται στη συνέχεια! Πάντως η Hyundai ξεκαθαρίζει ότι ναι μεν θα λειτουργεί έτσι το έξυπνο SCC-ML της, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα υιοθετεί ακραίες και επικίνδυνες συμπεριφορές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!