H Peugeot έφτιαξε ένα 3008 για ειδικές αποστολές (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
H Peugeot έφτιαξε ένα 3008 για ειδικές αποστολές (pics)
Ο ειδικός εξοπλισμός αυτού του 3008 του επιτρέπει να φτάσει πολύ πιο μακριά σε εκτός δρόμου διαδρομές, από ότι θα έφτανε σε εργοστασιακή μορφή.

Οι ανεξάντλητες εκτός δρόμου ικανότητες και ο περιπετειώδης χαρακτήρας, δεν είναι το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό, όταν συζητάμε για ένα Peugeot 3008. Το κατά τα άλλα εξαιρετικό γαλλικό SUV δίνει ξεκάθαρη προτεραιότητα στις εντός ασφάλτου δυνατότητες που προσφέρει, παρά στο χωμάτινο χαρακτήρα! Ενίοτε όμως οι εταιρείες φτιάχνουν ειδικά πρωτότυπα που αλλάζουν τη φιλοσοφία των μοντέλων τους. Αυτό έκανε και η Peugeot με αυτό το μοναδικό 3008.

Δεν θα παραχθεί άλλο, είναι το μόνο που θα δούμε από τη γαλλική μάρκα και έχει κάποια στοιχεία που το βοηθούν στις εκτός δρόμου διαδρομές. Μη περιμένετε τετρακινήσεις, μπλοκέ διαφορικά και κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού, ωστόσο. Μια τετράδα χωμάτινων ελαστικών Cooper AT3, προστασία στα ευάλωτα σημεία του πατώματος του αυτοκινήτου και μια LED μπάρα στην οροφή για καλύτερη ορατότητα το βράδυ, είναι αρκετά για να κάνουν το συγκεκριμένο 3008 να φτάνει πολύ πιο μακριά από τα απλά αδερφάκια του.

Υπολογίστε παράλληλα το σύστημα Grip Control που σετάρει την απόκριση στο γκάζι και ελέγχει τους δύο εμπρός κινητήριους τροχούς, για να βρίσκουν τη μέγιστη δυνάτή πρόσφυση, αλλά και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος που υπάρχει στο SUV μοντέλο και έχουμε ένα πολύ ενδιαφέρον πακέτο! Στην οροφή αυτού του μοναδικού πρωτοτύπου υπάρχει μια τέντα που στήνεται γύρω από το αυτοκίνητο, για μοναδικά πικνίκ και εξορμήσεις στη φύση, ενώ πίσω, υπάρχουν βάσεις για ποδήλατα. Το πρωτότυπο βασίζεται στην έκδοση GT-Line με τον τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα των 1.6 λίτρων και των 165 ίππων. Εμφανισιακά, το μόνο πράγμα που το κάνει να ξεχωρίζει είναι οι 17άρες... σιδερόζαντες, που μας φέρνει στο μυαλό κάτι από 106 Rallye! Αν ήταν βαμμένες και λευκές...

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!