Το πρώτο αυτοκίνητο χωρίς τιμόνι στην παραγωγή το 2019

Gazzetta team
Το πρώτο αυτοκίνητο χωρίς τιμόνι στην παραγωγή το 2019
Η General Motors ανακοίνωσε πως το 2019, θα παρουσιάσει το πρώτο αυτοκίνητο χωρίς τιμόνι, το οποίο θα είναι το ηλεκτρικό και αυτόνομο Chevrolet Cruise AV.

Αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε και αυτό, οπότε ας το δούμε από την θετική του πλευρά… Το Chevrolet Cruise AV, όπως θα ονομάζεται το πρώτο αυτόνομο χωρίς τιμόνι, θα τα κάνει όλα μόνο του. Δεν θα χρειάζεται ούτε την πόρτα να ανοίξουμε για να καθίσουμε σε αυτό το άνετο εσωτερικό.

Η General Motors ανακοίνωσε επισήμως πως το 2019 σκοπεύει να παρουσιάσει το πρώτο αυτοκίνητο που θα είναι έτοιμο για παραγωγή και θα έχει κατασκευαστεί εξ αρχής ώστε να κινείται αυτόνομα. Ακριβώς για αυτό το λόγο δεν χρειάζεται και τιμόνι. Το αυτοκίνητο προφανώς και βασίζεται πάνω στο ηλεκτρικό Chevrolet Bolt που δοκιμάζεται στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, ωστόσο δεν ξέρουμε κατά πόσο αυτό που τελικά θα δούμε μπροστά μας θα μοιάζει όντως με το μικρό δείγμα που έδωσε στη δημοσιότητα η GM σήμερα.

Η ανακοίνωση περιλάμβανε επίσης την είδηση ότι η General Motors έκανε και τη σχετική αίτηση ασφαλείας προκειμένου να μπορέσει να περάσει στην παραγωγή το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Η αίτηση αφορά το θέμα της διαφορετικότητας του αυτοκινήτου που επηρεάζει ασφαλώς και το κομμάτι της ασφάλειας. Δηλαδή η κυβέρνηση επιτρέπει στα αυτοκίνητα που πληρούν τους κανόνες ασφαλείας να κυκλοφορούν εξετάζοντας κατά πόσο έχουν αερόσακους, που τους έχουν και άλλα ζητήματα ασφαλείας. Κάθε εταιρεία μπορεί να ζητήσει και κάποια εξαίρεση και επιτρέπονται μόλις 2.500 εξαιρέσεις ετησίως, από τα σχετικά υπουργεία.

Παρόλα αυτά η GM διευκρίνισε πως δεν αναζητά εξαίρεση αλλά θέλει να πάρει άδεια κανονικά τοποθετώντας τους αερόσακους εκεί που πρέπει ώστε να είναι λειτουργικοί, έστω και με διαφορετικό τρόπο και κατέληξε με μια εκλεπτυσμένα, εκβιαστική δήλωση: «Μπορεί να πάρει χρόνια να κατανοήσουμε την τεχνολογία του μέλλοντος και μέχρι τότε να έχουν χιλιάδες θάνατοι ακόμη».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!