Επίσημο: «Μετακομίζει» στη Formula 1 ο Ντάβιντε Μπρίβιο

Πέτρος Σηφαλάκης
Επίσημο: «Μετακομίζει» στη Formula 1 ο Ντάβιντε Μπρίβιο
Οι φήμες τελικά επιβεβαιώθηκαν και ο επικεφαλής της Suzuki στο MotoGP εγκαταλείπει το πρωτάθλημα μοτοσικλετών για να πάει στη Formula 1.

Από το 2021 η Suzuki δεν θα έχει στο «τιμόνι» της τον Ντάβιντε Μπρίβιο. Ο Ιταλός θα εγκαταλείψει το πρωτάθλημα του MotoGP και θα πάει στο Formula 1 για να συνεχίσει την καριέρα του, στην ομάδα της Alpine F1 Team, δηλαδή στη Renault που από τη νέα σεζόν αλλάζει όνομα. Οι φήμες που διαβάζαμε πριν από λίγες ημέρες δηλαδή, επιβεβαιώθηκαν. Οι άνθρωποι της μάρκας δήλωσαν σοκαρισμένοι που ανακοινώθηκε τόσο γρήγορα η αποχώρηση του Μπρίβιο και δεν είχαν τόσο χρόνο στη διάθεσή τους να εξετάσουν τις δικές τους επιλογές.

Πάντως ο Ιταλός έκανε καλή δουλειά φέτος στην ομάδα. Κατάφερε να τους δώσει το πρωτάθλημα ομάδων, ο Ζοάν Μιρ πήρε το πρωτάθλημα οδηγών και για πολύ λίγο έχασαν το πρωτάθλημα κατασκευαστών από τη Ducati. Η Suzuki χωρίς δορυφορική ομάδα, ήταν οριακά... θαύμα που κατάφερε να κοντράρει στα ίσια τη Ducati στους κατασκευαστές. Ο Ντάβιντε Μπρίβιο αποκάλυψε ότι η απόφαση αυτή ήταν πολύ δύσκολη για τον ίδιο αλλά αποφάσισε να αποδεχτεί αυτή τη νέα πρόκληση που παρουσιάστηκε μπροστά του. Είπε μεταξύ άλλων ότι η φετινή χρονιά θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Suzuki. Τα καθήκοντα του «αφεντικού» στην ομάδα τα είχε αναλάβει από το 2015, όταν η μάρκα αποφάσισε να επιστρέψει στο MotoGP ύστερα από μερικά χρόνια αποχής.

«Θα είμαι πάντα ένας οπαδός της Suzuki»

«Μια νέα επαγγελματική πρόκληση εμφανίστηκε μπροστά μου και αποφάσισα να την αποδεχτώ. Ήταν μια δύσκολη απόφαση. Το δυσκολότερο κομμάτι της ήταν να αποφασίσω να αφήσω μια ομάδα εξαιρετικών ανθρώπων, με τους οποίους ξεκίνησα αυτό το πρότζεκτ όταν η Suzuki μπήκε ξανά στο πρωτάθλημα. Ειναι δύσκολο να τους πεις αντίο. Από αυτή τη σκοπιά, αισθάνομαι στενοχωρημένος.

Από την άλλη έχω τρομερό κίνητρο για να αντιμετωπίσω όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται τη νέα μου πρόκληση. Το κίνητρο αυτό ήταν και το σημείο-κλειδί για να πάρω την τελική μου απόφαση, αν θα ανανεώσω με τη Suzuki ή θα πάω σε μια νέα εντελώς εμπειρία. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος θα μείνει για πάντα γραμμένη με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Suzuki. Επίσης πάντα θα έχει μια ξεχωριστή θέση στις αναμνήσεις μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της διοίκησης για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου, που είχα από την αρχή.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω κάθε άτομο από το γκρουπ του MotoGP στην Ιαπωνία και στην πίστα, το δίκτυο της Suzuki και βέβαια όλους τους αναβάτες που είχαμε, ειδικά τον Ζοάν και τον Άλεξ που έκαναν φανταστική δουλειά το 2020. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ζοάν ήταν ένα όνειρο για εμένα που έγινε πραγματικότητα. Εύχομαι τα καλύτερα στην ομάδα της Suzuki στο MotoGP και ελπίζω τα αποτελέσματά τους στις επόμενες σεζόν να γίνονται ολοένα και καλύτερα. Θα είμαι πάντα ένας οπαδός της Suzuki. Ευχαριστώ πολύ Suzuki» ήταν οι δηλώσεις που έκανε ο Ντάβιντε Μπρίβιο μετά την επισημοποίηση της «μεταγραφής» του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!