F1, Ολλανδία: Ταχύτερος ο Αντονέλι στο FP1, από κοντά McLaren και Ferrari

F1, Ολλανδία: Ταχύτερος ο Αντονέλι στο FP1, από κοντά McLaren και Ferrari
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
O Κίμι Αντονέλι της Mercedes ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην πρώτη και μοναδική περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Formula 1 στο Ζάντβορτ.

Το Grand Prix Ολλανδίας, ο 12ος αγώνας της Formula 1 στο 2026 ξεκίνησε με το FP1. Ομάδες και οδηγοί είχαν μόνο μία ώρα στη διάθεσή τους ώστε να αξιολογήσουν αναβαθμίσεις και να βελτιώσουν το στήσιμο των μονοθεσίων τους.

Η διαδικασία ξεκίνησε με ορισμένα σημεία της πίστας να είναι βρεγμένα, λόγω της πρωινής βροχής. Ο καιρός δεν επηρέασε τη διαδικασία και τα σλικ ελαστικά έκαναν γρήγορα την εμφάνισή τους. Η κόκκινη σημαία δεν έκανε την εμφάνισή της, κάτι που επέτρεψε στις ομάδες να ακολουθήσουν όλο το πρόγραμμά τους.

  • Η νέα εκπομπή «Pole Position by Allwyn» κάθε Δευτέρα μετά από Grand Prix στις 16:30 στο κανάλι του Gazzetta στο Youtube.
F1 Guide
F1 Guide

H Mercedes δείχνει το δρόμο

Ταχύτερος οδηγός στο FP1 του Grand Prix Ολλανδίας ήταν ο Κίμι Αντονέλι της Mercedes F1. O Ιταλός, στο δεύτερο γύρο του με τη μαλακή γόμα στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας έγραψε το 1:12,949 και πήρε την 1η θέση, δείχνοντας τις διαθέσεις του για τη συνέχεια του τριημέρου.

Στη 2η θέση ήταν ο Λάντο Νόρις της McLaren Racing, o οποίος βρέθηκε 0,120 μακριά από την κορυφή. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε τρία γρήγορα περάσματα με τη μαλακή γόμα ελαστικών και δείχνει σε εξαιρετική φόρμα μετά τη νίκη του στην Ουγγαρία. Τρίτος βρέθηκε ο Τζορτζ Ράσελ, ο οποίος δυσκολεύτηκε στα πρώτα λεπτά της διαδικασίας, όμως «έχτισε» ρυθμό και βρέθηκε πολύ κοντά στον teammate του.

 

Στο «παιχνίδι» και η Ferrari

Στις θέσεις 4 και 5 βρέθηκαν οι οδηγοί της Ferrari, Λιούις Χάμιλτον και Σαρλ Λεκλέρ. Ο Βρετανός ήταν 0,190 δλ πίσω από τον Αντονέλι, όμως έκανε μόλις μία προσπάθεια και νωρίτερα από όλους τους ανταγωνιστές του, κάτι που δεν δείχνει την πραγματική δυναμική της SF-26. Ο Όσκαρ Πιάστρι πήρε την 6η θέση, ενώ 7ος ήταν ο εντυπωσιακός Νίκο Χούλκενμπεργκ της Audi με τη μεσαία γόμα ελαστικών.

Ο Πιέρ Γκασλί εκμεταλλεύτηκε τις αναβαθμίσεις του μονοθεσίου του και πήρε την 8η θέση, μπροστά από τον Γκάμπριελ Μπορτολέτο με τη δεύτερη R26. Την πρώτη 10άδα συμπλήρωσε ο Άρβιντ Λίντμπλαντ της Racing Bulls, ρίχοντας τον Μαξ Φερστάπεν στην 11η θέση.

Η συνέχεια του τριημέρου

Η δράση στο Ζάντβορτ συνεχίζεται στις 17:30 με τις κρίσιμες Κατατακτήριες Σπριντ. Συντονιστείτε από τις 17:15 στο LIVE του gMotion by Gazzetta και της Ford για να μην χάσετε λεπτό από τη δράση.

Αποτελέσματα FP1 GP Ολλανδίας

fp1

Δείτε την εκπομπή μας για τη Formula 1

Παρακολουθήστε την εκπομπή Pole Position by Allwyn του Gazzetta, με τους Κώστα Παστρίμα, Στάθη Κοκκορόγιαννη και Δήμητρα Ηρειώτη να κάνουν την ανάλυση του GP Ουγγαρίας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!

@Photo credits: Mercedes-AMG F1 media