Παρεμβάσεις στην πίστα του Μπαχρέιν λόγω του ατυχήματος του Γκροζάν

Gazzetta team
Παρεμβάσεις στην πίστα του Μπαχρέιν λόγω του ατυχήματος του Γκροζάν
Η FIA αντέδρασε στο ατύχημα του Ρομέιν Γκροζάν βάζοντας ντάνες ελαστικών μπροστά από τις μπαριέρες όπου είχε προσκρούσει ο Γάλλος στο Γκραν Πρι του Μπαχρέιν, ενώ προχώρησε και σε ορισμένες άλλες αλλαγές για μεγαλύτερη ασφάλεια στη συγκεκριμένη πίστα.

Το ατύχημα που παραλίγο να κοστίσει τη ζωή στον Ρομέιν Γκροζάν κατά τη διάρκεια του Γκραν Πρι του Μπαχρέιν οδήγησε τη FIA να προχωρήσει σε αλλαγές στην πίστα του Σαχίρ όπου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου ο επόμενος αγώνας της Formula 1. Oι μπαριέρες πάνω στις οποίες προσέκρουσε η Haas του Γάλλου οδηγού με ταχύτητα περίπου 220 χλμ./ώρα θα παραμείνουν μεν ως έχουν, ωστόσο θα τοποθετηθούν μπροστά από αυτές ντάνες ελαστικών. Ετσι θα μειωθεί η σφοδρότητα της πρόσκρουσης σε περίπτωση νέου ατυχήματος στο ίδιο σημείο.

Mε πράσινο η διαφοροποιημένη χάραξη της πίστας για τον επόμενο αγώνα.

Θα υπάρξουν πάντως και άλλες διαφοροποιήσεις με γνώμονα την αναβάθμιση των επιπέδων ασφαλείας στη συγκεκριμένη πίστα, η οποία θα έχει ωστόσο άλλη χάραξη σε ορισμένα σημεία της σε σχέση με τον αγώνα της προηγούμενης Κυριακής. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αφαιρέθηκε ένα curb στη στροφή 9 επειδή υπήρχε φόβος, ότι θα μπορούσαν υπό κάποιες προϋποθέσεις να απογειωθούν τα αυτοκίνητα σε εκείνο το σημείο. Επίσης, στο ίδιο σημείο ενισχύθηκαν οι ντάνες των ελαστικών με ακόμη περισσότερα για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Με τη νέα χάραξη θα αποτελέσει η πίστα του Σαχίρ τη μικρότερη σε μήκος μεταξύ όλων των υπολοίπων της εφετινής σεζόν. Συγκεκριμένα ανέρχεται το μήκος της σε 3,543 χιλιόμετρα και μόνον το Μονακό θα ήταν μικρότερο με 3,337 χιλιόμετρα, ωστόσο ακυρώθηκε και βγήκε εκτός προγράμματος εφέτος. Εξαιτίας ακριβώς αυτού του μικρού μήκους της πίστας θα απαρτίζεται ο αγώνας της Κυριακής από 87 γύρους, δηλαδή περισσότερους από ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο Γκραν Πρι.

O Ράσελ θα αντικαταστήσει τον Χάμιλτον στον αγώνα στο Σαχίρ.

Σύμφωνα με τη Mercedes, το 74% της διαδρομής καλύπτεται με τέρμα το γκάζι, ενώ οι κορυφαίοι οδηγοί αναμένεται ότι θα χρειάζονται περίπου 54 με 55 δευτερόλεπτα για τον γύρο. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα της Κυριακής είναι και το γεγονός, ότι θα λάβουν μέρος σε αυτόν τρεις αναπληρωματικοί οδηγοί. Πιο συγκεκριμένα, ο Ράσελ θα αντικαταστήσει τον Χάμιλτον, ο Άιτκεν τον Ράσελ και ο Φιτιπάλντι τον Γκροζάν. Μάλιστα ο Ράσελ αποκάλυψε ότι χωράει οριακά στο κόκπιτ της Mercedes επειδή είναι λίγο πιο μεγαλόσωμος από τον Χάμιλτον, ενώ για τον ίδιο λόγο θα πρέπει να φορέσει και μικρότερο νούμερο παπούτσια. Ο Βρετανός τόνισε επίσης ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα, ενώ ευχαρίστησε και τη Williams, που του έδωσε την ευκαιρία να τρέξει για τη Mercedes σε έναν αγώνα όπου πάντως δεν θα επιδιώξει να αποδείξει τίποτα και θα λειτουργήσει χωρίς άγχος και πίεση.

Ακολουθήστε την σελίδα του InMotion στο Facebook!