Ακυρώθηκε και το FP2 της Formula 1 στο Νίρμπουργκρινγκ!

Πέτρος Σηφαλάκης
Ακυρώθηκε και το FP2 της Formula 1 στο Νίρμπουργκρινγκ!
Η κακοκαιρία δεν υποχώρησε στη Γερμανία και έτσι η Formula 1 δεν κατάφερε να ολοκληρώσει καμία από τις δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμαστικών που παραδοσιακά, είναι προγραμματισμένες για την Παρασκευή.

Πολύ περίεργα ξεκίνησε το τριήμερο για τη Formula 1. Η κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ εμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ και η υποδοχή, δεν ήταν τόσο θερμή. Αντίθετα, το κρύο με τη βροχή έφτιαξαν ένα πολύ περίεργο κλίμα και το νερό ήταν τόσο που τα μονοθέσια δεν θα ήταν ασφαλή αν έβγαιναν για να γράψουν χρόνο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ωστόσο ήταν η πολύ έντονη ομίχλη. Στους κανονισμούς της Formula 1 λέει ότι αν το πλησιέστερο νοσοκομείο βρίσκεται άνω των 20 λεπτών με αυτοκίνητο, τότε η μετάβαση του τραυματία σε αυτό θα πρέπει να γίνει με ελικόπτερο.

Το πρόβλημα είναι ότι στο Νίρμπουργκρινγκ, δεν υπάρχει κοντά νοσοκομείο και έτσι το ελικόπτερο θα έπρεπε να αναλάβει δράση στην περίπτωση μιας «στραβής»! Η ομίχλη που είχε όλη την ημέρα στην περιοχή δεν επέτρεπε την απογείωσή του, οπότε ήταν και ο κύριος λόγος που οι πρώτες δύο περίοδοι των ελεύθερων δοκιμαστικών ακυρώθηκαν. Όπως έγινε και το πρωί, πήραν αρχικά μια αναβολή μισής ώρας. Μετά, μια ακόμη αναβολή ίσης διάρκειας ακολούθησε και τελικά, ακυρώθηκαν.

Οι προβλέψεις του καιρού λένε ότι αύριο θα είναι πολύ καλύτερος και η τρίτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμαστικών, μαζί με τις κατατακτήριες, θα πραγματοποιηθούν χωρίς πρόβλημα. Αντίστοιχα αισιόδοξα είναι τα πράγματα και για τον αγώνα της Κυριακής, όπου προβλέπεται πολύ ασθενής βροχόπτωση. Ο Μικ Σουμάχερ τελικά, δεν κατάφερε να κάνει το ντεμπούτο του στη Formula 1 που ήταν προγραμματισμένο για την πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών στο Νίρμπουργκρινγκ. Σύμφωνα με τον Ματία Μπινότο, επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Ferrari, θα γίνει στο Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι στο τέλος της χρονιάς.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!