Τι ανακοίνωσαν Ferrari και Φέτελ για το διαζύγιό τους 

Πέτρος Σηφαλάκης
Τι ανακοίνωσαν Ferrari και Φέτελ για το διαζύγιό τους 
Παρελθόν θα αποτελεί από τη Ferrari ο Σεμπάστιαν Φέτελ μετά το τέλος της επερχόμενης σεζόν, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από τις δύο πλευρές.

Η Ferrari και ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους μετά το 2020, όπου και λήγει το συμβόλαιο της Scuderia με τον Γερμανό. Η συγκεκριμένη «βόμβα» έχει μερικές ώρες που έχει... σκάσει στον κόσμο της Formula 1 και πλέον επισημοποιείται, καθώς ανακοινώθηκε ότι η Scuderia Ferrari Mission Winnow και ο Σεμπάστιαν Φέτελ αποφάσισαν να μην επεκτείνουν τη συνεργασία τους.

H Ferrari, με μια σύντομη και μάλλον λιτή ανακοίνωση, είπε: «Η Scuderia Ferrari Mission Winnow και ο Σεμπάστιαν Φέτελ αποφάσισαν να μην επεκτείνουν το συμβόλαιο του Σεμπάστιαν ως οδηγό της ομάδας, όταν αυτό λήξει στο τέλος της σεζόν του 2020». Στη συνέχεια ο Ματία Μπινότο, επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Ferrari στη Formula 1, είπε:

«Η απόφαση αυτή πάρθηκε από κοινού. Και οι δύο πλευρές θεωρούν ότι είναι η καλύτερη λύση. Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, αναλογιζόμενοι την αξία του Σεμπάστιαν τόσο σαν οδηγός, όσο και σαν άτομο. Δεν υπήρξε συγκεκριμένος λόγος που φτάσαμε σε αυτή την απόφαση, εκτός από την κοινή και φιλική πεποίθηση ότι ήρθε η ώρα να ακολουθήσουμε διαφορετικούς δρόμους για να επιτύχουμε τους στόχους μας».

Ο Μπινότο δεν παρέλειψε να τονίσει ότι ο Φέτελ αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της Ferrari, με 14 νίκες σε Γκραν Πρι, που τον κάνουν τον τρίτο πιο επιτυχημένο οδηγό τους στην ιστορία. Μέσα στα πέντε χρόνια που πέρασαν μαζί, ο Γερμανός κατάφερε να μπει τρεις φορές στην κορυφαία τριάδα του πρωταθλήματος οδηγών, παίζοντας σημαντικό ρόλο στην παρουσία της ομάδας για το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

«Τα οικονομικά ζητήματα δεν είχαν σχέση με την απόφαση»

Από την άλλη, ο Σεμπάστιαν Φέτελ, δήλωσε: «Η σχέση μου με τη Scuderia Ferrari λήγει στο τέλος του 2020. Προκειμένου να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από αυτό το σπορ, είναι σημαντικό όλοι να δουλέψουμε σε πλήρη αρμονία. Η ομάδα και εγώ συνειδητοποιήσαμε ότι δεν υπάρχει πλέον κοινή επιθυμία για να παραμείνουμε μαζί μετά το τέλος της σεζόν. Τα οικονομικά ζητήματα δεν έπαιξαν κανένα ρόλο σε αυτή την απόφαση. Δεν σκέφτομαι έτσι όταν πρόκειται για τόσο σημαντικές επιλογές και ούτε πρόκειται ποτέ να το κάνω». Στη συνέχεια τόνισε το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η Ferrari στη Formula 1 και ευχαρίστησε τόσο την ομάδα, όσο και τους οπαδούς, για τη στήριξη που είχε όλα αυτά τα χρόνια που είχαν κοινή πορεία.

Ακολουθήστε την σελίδα του InMotion στο Facebook!