Φεύγει ο Φέτελ από τη Ferrari στο τέλος της σεζόν

Gazzetta team
Φεύγει ο Φέτελ από τη Ferrari στο τέλος της σεζόν
Βόμβα στη Formula 1, καθώς σύμφωνα με τη γερμανική Bild θα χωρίσουν στο τέλος του 2020 οι δρόμοι του Φέτελ και της Ferrari, αφού δεν τα βρήκαν οι δύο πλευρές στις συζητήσεις για ανανέωση της συνεργασίας τους!

Παρελθόν θα αποτελέσει από τα τέλη του 2020 ο Σεμπάστιαν Φέτελ για τη Ferrari. Η γερμανική ιστοσελίδα της Bild αναφέρει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της δεν πρόκειται να ανανεώσει ο Γερμανός το συμβόλαιό του με τη Scuderia, το οποίο λήγει στο τέλος της τρέχουσας σεζόν. Ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 ανήκει από το 2015 στην ομάδα της Ferrari, με την οποία διαπραγματευόταν νέο συμβόλαιο, όμως δεν τα βρήκαν τελικά μεταξύ τους. Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει σήμερα Τρίτη, 12 Μαϊου.

Το 2019 ολοκληρώθηκε για τον Φέτελ με μία απογοητευτική πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών, όπου βρέθηκε πίσω από τον 22χρονο teammate του, Σαρλ Λεκλέρ με τον οποίο είχε και αρκετές προβλήματα στην πίστα. Μάλιστα στο Γκραν Πρι Βραζιλίας είχαν συγκρουστεί οι δύο πιλότοι της Ferrari μεταξύ τους και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν.

14 νίκες σε 99 Γκραν Πρι

Στην αρχή της εφετινής σεζόν φάνηκε ότι θα ανανεώσει ο Γερμανός στη Ferrari, μάλιστα ο διευθυντής της ιταλικής ομάδας, Ματία Μπινότο, τόνιζε συνεχώς ότι ο Φέτελ αποτελούσε πρώτη επιλογή για τη Scuderia, ενώ και ο ίδιος ο οδηγός είχε δηλώσει, ότι παραμένει ακόμη παθιασμένος με τη Ferrari και ότι αποτελεί ιδιαίτερο κίνητρο γι αυτόν να νικήσει με τα χρώματά της και να κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Όπως φαίνεται, αυτό αποκλείεται πλέον να συμβεί. Ο Φέτελ είχε μεταγραφεί το 2015 από τη Red Bull στη Ferrari και οι τιφόζι προσδοκούσαν ότι θα τους επανέφερε στη λεωφόρο των τίτλων, όπως είχε κάνει παλαιότερα ο Μίκαελ Σουμάχερ που είχε κατακτήσει πέντε παγκόσμια πρωταθλήματα με τη Scuderia. Όντως η ιταλική ομάδα σημείωσε πρόοδο με τον Φέτελ, ο οποίος πέτυχε 14 νίκες σε 99 Γκραν Πρι με τα κόκκινα μονοθέσια, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό. Το εφετινό πρωτάθλημα της Formula 1 θα ξεκινήσει εκτός απροόπτου στις 5 Ιουλίου στην Αυστρία και φαβορί φέρεται ο 35χρονος Λιούις Χάμιλτον με Mercedes.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!