Οι πιλότοι της F1 θα αλλάζουν σχέδιο στο κράνος όποτε θέλουν

Οι πιλότοι της F1 θα αλλάζουν σχέδιο στο κράνος όποτε θέλουν
Είναι πλέον επίσημο, ότι στη FIA καταργούν τον κανονισμό που ήθελε τον κάθε οδηγό να έχει μόνο ένα σχέδιο κράνους ανά σεζόν, δίνοντάς τους και πάλι την απόλυτη ελευθερία στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα μηχανοκίνητα σπορ, στη Formula 1 οι οδηγοί δεν μπορούσαν να αλλάζουν σχέδιο στο κράνος τους όσο συχνά ήθελαν. Υπήρχε περιορισμός από τη FIA για τη χρήση μόνον ενός σχεδίου τη χρονιά, εκτός αν άλλαζαν ομάδα εν μέσω του πρωταθλήματος, οπότε μπορούσαν να το αλλάξουν και τότε. Ωστόσο, πλέον ο κανονισμός αυτός δεν υφίσταται και η FIA ανακοίνωσε ότι οι οδηγοί, θα μπορούν και πάλι να επιλέγουν το σχέδιο του κράνους που επιθυμούν οι ίδιοι, αλλάζοντάς το όσο συχνά κρίνουν.

Τα εξατομικευμένα κράνη ανά αγώνα και ανά περίσταση λοιπόν, θα επιστρέψουν και θα δώσουν λίγο περισσότερο ενδιαφέρον, καθώς τις περισσότερες φορές τα μηνύματα που περνάνε οι οδηγοί και τα... υπονοούμενα από τα σχέδια, συζητιούνται έντονα. Ο κανονισμός είχε ψηφιστεί ώστε οι οδηγοί να είναι πιο εύκολα αναγνωρίσιμοι από τους οπαδούς στις κερκίδες. Σε άλλες αλλαγές που προχώρησε η Formula 1 φέτος, αναφέρουμε ότι αύξησαν το βάρος του μονοθεσίου κατά ένα κιλό, φτάνοντας πλέον στα 746.

Οι πολλές αλλαγές όμως, θα έρθουν από την επόμενη σεζόν, δηλαδή από το 2021. Αποφάσισαν ότι θα μεγαλώσει η διάμετρος των τροχών, φτάνοντας πλέον στις 18 ίντσες και θα αλλάξει εντελώς ο σχεδιασμός πολλών βασικών στοιχείων στα μονοθέσια, με αποτέλεσμα να περάσουμε σε νέα δεδομένα που πιθανώς να φέρουν ανακατατάξεις στους ισχυρούς και τους... αδύναμους! Μέχρι τότε, μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί το φετινό πρωτάθλημα, αφού το πρόγραμμα λόγω του κοροναϊού έχει επηρεαστεί και ενδέχεται να γίνουν κι άλλες αλλαγές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!