Οκόν: «Τα μονοθέσια του 2020 θα σπάσουν όλα τα ρεκόρ της F1»

Πέτρος Σηφαλάκης
Οκόν: «Τα μονοθέσια του 2020 θα σπάσουν όλα τα ρεκόρ της F1»
Κάθε ρεκόρ γύρου αναμένεται να σπάσει το 2020 με την ταχύτητα των φετινών μονοθεσίων, λέει ο Εστεμπάν Οκόν, πιστεύοντας ότι έχουν εξελιχθεί πάρα πολύ σε σχέση με πέρυσι.

Οι ομάδες φέτος με τα μονοθέσια που κατασκεύασαν προετοιμάζονται για τις μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς που έρχεται από το 2021. Ο Εστεμπάν Οκόν, θεωρεί ότι τα αυτοκίνητα της Formula 1 που φτιάχτηκαν φέτος, είναι γρηγορότερα από ποτέ και έχουν όλες τις δυνατότητες να σπάσουν τα ρεκόρ γύρων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Πέρυσι, για παράδειγμα, έσπασαν αρκετά ρεκόρ, όπως στην πίστα του Ισπανικού Γκραν Πρι από τον Βαλτέρι Μπότας.

Τι είπε ο Οκόν;

«Δεν ξέρω αν είναι η πίστα. Οδήγησα τη Δευτέρα που ήταν η ημέρα κινηματογράφησης και είδα ότι τα νέα αυτοκίνητα είναι εντυπωσιακά. Ποτέ δεν πήγαινα τόσο γρήγορα σε κάποιες από τις στροφές. Αισθανόμουν πάρα πολύ καλά. Είναι συναρπαστικό γιατί πηγαίνουμε όλο και πιο γρήγορα. Το πιθανότερο είναι να σπάσουν όλα τα ρεκόρ γύρων στις πίστες. Το grip που έχουμε σε συνδυασμό με τους γρηγορότερους χρόνους που κάνουμε είναι εκπληκτικά. Είμαστε ήδη γρηγορότεροι από την περσινή σεζόν, από την πρώτη κιόλας ημέρα. Είναι δύσκολο να συγκρίνεις το κάθε αυτοκίνητο όμως την ποσότητα πρόσφυσης που αισθάνομαι τώρα, δεν την έχω αισθανθεί ξανά ποτέ» είπε ο Εστεμπάν Οκόν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!