Ο Κούμπιτσα αποχωρεί από τη Williams 

Πέτρος Σηφαλάκης
Ο Κούμπιτσα αποχωρεί από τη Williams 
Στο τέλος της χρονιάς ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα θα φύγει από την ομάδα της Williams και κατά πάσα πιθανότητα, από τη Formula 1 γενικότερα.

Ύστερα από περίπου οκτώ χρόνια απουσίας από τη Formula 1, ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα επέστρεψε με την ομάδα της Williams. Ωστόσο αυτό κράτησε μόλις ένα χρόνο αφού ο Πολωνός ανακοίνωσε ότι στο τέλος της χρονιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα αποχωρίσει από την ομάδα. Η αποχώρησή του σημαίνει αυτόματα και το τέλος της καριέρας του στην κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ.

Δύσκολα θα βρει να συνεχίσει σε μια από τις υπόλοιπες ομάδες και έτσι το πιθανότερο είναι να συνεχίσει σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα, πιθανότατα αυτό του DTM με την Audi. Οι επιδόσεις του Κούμπιτσα στη Formula 1 φέτος δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές. Φυσικά για αυτό δεν φταίει μόνον ο οδηγός αλλά και η ομάδα που δεν έχει καταφέρει να είναι ανταγωνιστική, όμως σε σχέση με τον teammate του, Τζορτζ Ράσελ, ο Κούμπιτσα συνήθως ήταν πίσω. Τη θέση του στη Williams ενδέχεται να πάρει είτε ο Νίκολας Λάτιφι από τη Formula 2, είτε ο Νίκο Χούλκενμπεργκ που μένει χωρίς ομάδα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!