Ρόσμπεργκ: «Θα μπορούσε να έχει πετύχει περισσότερα ο Ράικονεν»

Gazzetta team
Ρόσμπεργκ: «Θα μπορούσε να έχει πετύχει περισσότερα ο Ράικονεν»
Ο Νίκο Ρόσμπεργκ υποστήριξε, ότι ο Iceman είχε το ταλέντο για περισσότερους τίτλους στη Formula 1, όμως δεν δούλεψε όσο σκληρά έπρεπε, για να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητές του.

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ εκτιμά πολύ τις επιδόσεις του Κίμι Ράικονεν στη Formula 1, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να ασκήσει κριτική στον Φιλανδό. Σύμφωνα με τον πρώην οδηγό της Mercedes, ο Iceman δεν ασχολήθηκε όσο έπρεπε με την εξέλιξή του στη Formula 1 και δεν αξιοποίησε ποτέ όλo ταλέντο και τις δυνατότητές του. Από την άλλη πλευρά, αναγνώρισε ο Γερμανός στον Ράικονεν, ότι δεν θυσίασε ποτέ τις αρχές του στο βωμό μίας ανέλιξης στη Formula 1.

«Πιστεύω, ότι ο Κίμι θα είχε πετύχει περισσότερα, αν είχε εργαστεί σκληρότερα», δήλωσε ο Ρόσμπεργκ σε συνέντευξή του στον φινλανδικό ιστότοπο ‘’Ilta Sanomat’’. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 για το 2016 διευκρίνισε ωστόσο, ότι δεν το εννοεί αυτό αρνητικά και τόνισε για τον Ράικονεν, ότι «έμεινε πάντα ο ίδιος. Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Δεν μπορείς να υποχρεώσεις κανέναν, να εργάζεται σαν τρελός. Εγώ δεν προσέγγισα έτσι το άθλημα. Εργαζόμουν πάντα όσο πιο σκληρά γινόταν. Αυτός κάνει εκείνο που θέλει και ό,τι είναι καλό για τον ίδιο. Θα πρέπει να το σεβαστούμε αυτό».

Ο Ράικονεν έχει κατακτήσει, όπως και ο Ρόσμπεργκ, ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Formula 1. Ο οδηγός της Alfa Romeo έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 21 νίκες σε Γκραν Πρι και έναν παγκόσμιο τίτλο το 2007, που είναι και ο τελευταίος της Ferrari. Την εφετινή σεζόν έχει πλασαριστεί ο Φιλανδός επτά φορές στη δεκάδα και έχει συγκεντρώσει 25 βαθμούς.

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ έχει νικήσει σε 23 Γκραν Πρι της Formula 1, από την οποία αποσύρθηκε αιφνιδιαστικά μετά την κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του 2016 με την ομάδα της Mercedes.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!