ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Σαρλ Λεκλέρκ: Αντιλαμβάνομαι το λόγο για τις team orders (vid)

Σαρλ Λεκλέρκ: Αντιλαμβάνομαι το λόγο για τις team orders (vid)

Σαρλ Λεκλέρκ: Αντιλαμβάνομαι το λόγο για τις team orders (vid)

Οι team orders στον Σαρλ Λεκλέρκ είναι το θέμα που απασχολεί τα κοινωνικά δίκτυα και όλους τους φίλους της Ferrari. Ο ίδιος ο Λεκλέρκ το αντιμετωπίζει στωικά.

Η Ferrari είχε δηλώσει στις αρχικές της δηλώσεις, πως οι δυο οδηγοί της θα είναι ελεύθεροι να κάνουν μάχες μεταξύ τους αλλά λίγες ημέρες μετά ο Μπινότο βγήκε και έκανε δηλώσεις: «Νομίζω είναι λογικό. Ειδικά στην αρχή της σεζόν, αν έρθουν κάποιες συγκεκριμένες καταστάσεις, προτεραιότητά μας θα είναι ο Φέτελ. Με αυτόν στοχεύουμε το πρωτάθλημα. Όμως δεν προδικάζουμε τίποτα. Η απόλυτη προτεραιότητά μας είναι οι νίκες της Ferrari». 

Έτσι λοιπόν, πριν τελειώσει ο πρώτος αγώνας, ο Μονεγάσκος πήρε την εντολή να μείνει πίσω από τον Φέτελ ενώ ήταν ξεκάθαρα ταχύτερός του.

Εδώ το σχετικό Video

O Λεκλέρκ μόλις έφτασε στα 0.6 του δευτερολέπτου, ρώτησε στην ενδοεπικοινωνία αν μπορεί ή όχι να περάσει τον Φέτελ. Η καθόλου ευγενική απάντηση ήταν να «κάνει πίσω» και μάλιστα να αφήσει και μεγάλη διαφορά. Ο ίδιος λέει στις δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα. «Είχα τον ρυθμό να περάσω τον Σεμπ, αλλά η ομάδα αποφάσισε να μείνουμε όπως είμαστε. Βέβαια δεν είχαμε και τίποτα να κερδίσουμε οπότε το καταλαβαίνω. Τα είχαμε συζητήσει αυτά. Γνώριζα πως αυτές τις καταστάσεις πως θα πρέπει αργά ή γρήγορα να τις αντιμετωπίσουμε. Ξεκίνησα πολύ καλά και προσπάθησα να περάσω τον Μαξ από την εξωτερική, αλλά ο Σεμπ δεν είχε χώρο από τις δυο Mercedes. Πήγα στην εξωτερική, δεν με είδε και χρειάστηκε να βγω στο γρασίδι, καθώς δεν είχα καθόλου χώρο και έχασα μια θέση από τον Μαξ. Με τα σκληρά ελαστικά μου φάνηκε πιο εύκολος ο έλεγχος του μονοθεσίου κάτι που φάνηκε και στους χρόνους.»