Yamaha TMΑΧ 560: Απλά Κορυφαίο!

Γιώργος Βαρίνος
Yamaha TMΑΧ 560: Απλά Κορυφαίο!
Το Yamaha TMΑΧ είναι το πιο διάσημο maxi scooter μεγάλου κυβισμού, έχοντας δημιουργήσει ουσιαστικά την κατηγορία και προσφέροντας ένα μεγάλο ποσοστό στην κερδοφορία της εταιρείας, με τις παγκόσμιες πωλήσεις του.

Αν δεν είχατε ποτέ την ευκαιρία να οδηγήσετε ένα T-Max δύσκολα θα καταλάβετε τον ενθουσιασμό για αυτή τη μοτοσυκλέτα. Και λέμε μοτοσυκλέτα γιατί περισσότερο με μοτοσυκλέτα μοιάζει παρά με scooter. Όλα αυτά τα χρόνια που το T-Max είναι μαζί μας έκανε επτά σημαντικές αλλαγές, ουσιαστικά όμως έμεινε αναλλοίωτο. Με την ακριβότερη τιμή της αγοράς ανάμεσα σε όλα τα scooter, η Yamaha πιστεύει πως αξίζει τα λεφτά του και είναι η αναφορά στην κατηγορία. Και έχει δίκιο...
Το 2001 που πρωτοεμφανίστηκε δεν ήξερε κανείς που να το κατατάξει. Δεν ήταν ακριβώς scooter αλλά δεν ήταν και μοτοσυκλέτα. Ήταν ένα υβρίδιο που συγκέντρωνε με κάποιους συμβιβασμούς τα καλύτερα χαρακτηριστικά και από τους δύο κόσμους. Είχε πολύ προσεγμένη ποιότητα κατασκευής, χώρους για ένα κράνος ή έναν χαρτοφύλακα, εντυπωσιακή απόδοση σε βαθμό υπερβολής, εντυπωσιακά φρένα και εξαιρετικά οδηγικά χαρακτηριστικά. Κυρίως λόγω του χαμηλού κέντρου βάρους.
Η δε εξαιρετική του εμφάνιση το έκαναν αγαπητό σε όλους του γιάπηδες εκείνης της εποχής. Ήταν ένα premium προϊόν, σε μια λαική κατηγορία. Αυτή των scooter, των commuter, των οχημάτων που σε πάνε σπίτι δουλειά, δουλειά σπίτι.
Το TMAX 560 είναι η τελευταία γενιά. Πιο ολοκληρωμένο, πιο μοντέρνο, πιο δυνατό και πιο φορτωμένο με έξυπνες και μοντέρνες λεπτομέρειες.
Για το 2020, το ΤΜΑΧ εκτός από τη βασική έκδοση θα διατίθεται και σε μια πλουσιότερη, που ονομάζεται TechMax. Ωστόσο το μοντέλο της δοκιμής μας ήταν η βασική έκδοση οπότε...

Διαβάστε ολόκληρη την δοκιμή εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!