Χειμερινές δοκιμές στη Βαρκελώνη, εντός της σεζόν στο Μπαχρέιν

Γιώργος Βαρίνος
Χειμερινές δοκιμές στη Βαρκελώνη, εντός της σεζόν στο Μπαχρέιν
Οι ομάδες της Formula1 συμφώνησαν οι χειμερινές δοκιμές εξέλιξης του 2017 να γίνουν στη Βαρκελώνη και οι πρώτες εντός της σεζόν να λάβουν χώρα στο Μπαχρέιν.

Αφού η Formula1 χωρίστηκε στα δύο, τελικά οι ομάδες έφτασαν σε συμφωνία, όσον αφορά τις δοκιμές του 2017.

Όπως αποκάλυψε ο Κρίστιαν Χόρνερ, υπήρξε συνάντηση με τον Μπέρνι Έκλεστοουν στο περιθώριο του Γκραν Πρι των ΗΠΑ, με τις ομάδες να τα... βρίσκουν, ώστε οι χειμερινές να διεξαχθούν στη Βαρκελώνη και οι πρώτες εντός της σεζόν να λάβουν χώρα στο Μπαχρέιν, με το πέρας του τρίτου GP αυτής.

«Είχαμε συνάντηση νωρίτερα με τον Μπέρνι (Έκλεστοουν) για να συζητήσουμε όλες οι ομάδες για τις χειμερινές δοκιμές. Πράγματι, υπήρξε και η ψήφος της FIA νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Είπαν ότι έχουν γραφτεί οι κανονισμοί, οι δοκιμές εκτός Ευρώπης απαιτούσαν την ομόφωνη συγκατάθεση όλων των ομάδων και αυτό δεν έγινε.

Έτσι, συμφωνήσαμε πριν την έναρξη της σεζόν να πάμε στη Βαρκελώνη για δοκιμές. Και αυτό με την ελπίδα να βρούμε μία λύση να βοηθήσουμε την Pirelli, ενώ οι πρώτες δοκιμές εντός της σεζόν προγραμματίζεται να γίνουν στο Μπαχρέιν», ήταν τα λόγια του επικεφαλής της Red Bull.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!