Δεν... αστειεύεται η Hyundai!

Πέτρος Πιτσίνης
Δεν... αστειεύεται η Hyundai!
Οι Κορεάτες δείχνουν να ετοιμάζουν τη μεγαλύτερη επίθεσή τους στα γρήγορα χάτσμπακ και το i30 N επιβεβαιώνει αυτή την... εντύπωση!

Στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού, είδαμε το πρωτότυπο RN30 από τη Hyundai, πάνω στο οποίο θα βασιστεί η σπορ έκδοση του i30 με τον κωδικό N. Το μοντέλο θα χρησιμοποιεί έναν τούρμπο τετρακύλινδρο κινητήρα των 2.0 λίτρων με την απόδοσή του να ορίζεται στα 260 άλογα, μια τιμή διόλου ευκαταφρόνητη που το βάζει μέσα στην «καρδιά» των γρήγορων χάτσμπακ.

Αν πάντως θεωρεί κάποιος ότι η ισχύς του δεν είναι αρκετή ή θελήσει κάτι παραπάνω, τότε έχουμε καλά νέα. Η Hyundai «κοιτάει» το ενδεχόμενο μιας ακόμη γρηγορότερης έκδοσης με πιο σκληροπυρηνικό χαρακτήρα, η οποία δεν έχει πάρει ακόμη την έγκριση για παραγωγή όμως αν τα πάει καλά το «απλό» N των 260 ίππων, το πιο πιθανό είναι να τη δούμε σε κυκλοφορία.

Το «στόχαστρο» της φίρμας κοιτάει ξεκάθαρα στο Ford Focus RS και το εν λόγω Hyundai θα είναι τετρακίνητο, χωρίς να δίνονται περισσότερες πληροφορίες για την ώρα. Ο Άλμπερτ Μπίρμαν, επικεφαλής ανάπτυξης των προϊόντων της εταιρείας, είπε στο αμερικανικό Car and Driver: «Κοιτάμε όλες τις πιθανές λύσεις και φυσικά μιλάμε με προμηθευτές, όμως ακριβώς κάνει και η Ford. Έχουμε ξεκινήσει να το ψάχνουμε, όμως πάντα θέλουμε να κρατάμε την εξαιρετική σχέση τιμής/αξίας. Πρέπει να είμαστε σίγουροι πως ο πελάτης θα έχει όφελος και μπορούμε να του προσφέρουμε μια τόσο ακριβή τεχνολογία».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!