To Nissan Pathfinder επιστρέφει

To Nissan Pathfinder επιστρέφει
Το πιο σκληροτράχηλο SUV στην γκάμα της Nissan έρχεται σε νέα γενιά, που όπως και πριν, θα βασίζεται στο Navara και θα προσφέρει τεράστιους χώρους, αλλά και ανεξάντλητες εκτός δρόμου ικανότητες.

H Nissan γνωρίζει καλά τη συνταγή για επιτυχημένα SUV, όπως έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν. Το Pathfinder είναι ουσιαστικά η «κλειστή» εκδοχή του Navara, δηλαδή με μεγαλύτερο εσωτερικό και κλειστό χώρο αποσκευών, αντί της «καρότσας». Απευθύνεται σε κοινό που ψάχνει τεράστιους χώρους και δεν κάνει συμβιβασμούς στις δυνατότητες εκτός δρόμου, με τη νέα γενιά του SUV της Ιαπωνικής φίρμας να ετοιμάζεται. Δεν γνωρίζουμε αν όντως θα ονομάζεται Pathfinder, όμως θα βασίζεται στην ίδια λογική με αυτό και όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες, θα είναι σε μεγάλο βαθμό ίδιο με το νέο Navara NP300.

Πάντως, το πίσω μέρος του αυτοκινήτου που βλέπουμε στις εικόνες είναι το ίδιο με το προηγούμενο Pathfinder (R51), κάτι που δύσκολα θα συνεχίσει μέχρι την παραγωγή και μάλλον είναι ένα «τρικ» της Nissan στο πλαίσιο του καμουφλάζ, που στη συνέχεια θα αλλάξει. Οι κινητήρες που θα κινούν το μεγάλο 4x4 της φίρμας θα προέρχονται και αυτοί από το Navara, κατά πάσα πιθανότητα. Πρόκειται για τον 2.3 dCi (από τη Renault) που διατίθεται σε δύο παραλλαγές ιπποδυνάμεων, δηλαδή στα 160 και 190 άλογα, με το κιβώτιο ταχυτήτων να είναι είτε ένα χειροκίνητο εξάρι, είτε ένα αυτόματο με επτά σχέσεις. Ακόμη δεν γνωρίζουμε πότε θα παρουσιαστεί και αν θα έρθει στην Ελληνική αγορά, όμως θα έχουμε σίγουρα περισσότερες πληροφορίες μέσα στους επόμενους μήνες.

*Στην κεντρική φωτογραφία βλέπουμε το προηγούμενο Pathfinder (R51). Στις εικόνες από κάτω, είναι το νέο, που ακόμη βρίσκεται σε φάση εξέλιξης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!