Γενέθλια στην Γενεύη για την DS

Πέτρος Πιτσίνης
Γενέθλια στην Γενεύη για την DS
Ένα χρόνο πριν στην έκθεση της Γενεύης είδαμε για πρώτη φορά την DS ως αυτόνομη μάρκα και φέτος, στην ίδια διοργάνωση, παρουσιάζει την ανανεωμένη γκάμα της.

Δύο παγκόσμιες πρεμιέρες και μια σειρά ανανέωσης σε ολόκληρη την γκάμα επιφυλάσσει η DS για την έκθεση της Γενεύης, μαζί με μια μοναδική εμπειρία 3D. Οι νέες εκδόσεις του best-seller DS3 θα πλαισιώνονται από τη DS3 Performance και τη DS3 Cabrio Performance, που εκτός από το στυλ, προσφέρουν και επιδόσεις. O κινητήρας τους αποδίδει 208 ίππους και 300 Nm ροπής από τα 1.6 λίτρα, ενώ μάλιστα διατίθεται και διαφορικό Torsen περιορισμένης ολίσθησης! Σε σχέση με το απλό DS3 έχει χαμηλώσει κατά 15 χιλιοστά, έχουν αυξηθεί τα μετατρόχιά του (26 χιλιοστά εμπρός και 14 πίσω) και έχουν αναβαθμιστεί τα φρένα, αφού έχουν διάμετρο 323 χιλιοστών τα εμπρός και 249 τα πίσω.

Εξωτερικά γρήγορα καταλαβαίνει κανείς περί τίνος πρόκειται, αφού οι ζάντες των 18 ιντσών, η διπλή απόληξη της εξάτμισης και τα μεγαλύτερα φτερά δεν ξεφεύγουν εύκολα από το μάτι. Εσωτερικά τα καθίσματα τύπου μπάκετ και οι στυλιστικές λεπτομέρειες σε ταμπλό και πίνακα οργάνων, κάνουν την διαφορά. Φυσικά από τις εκδόσεις Performance δεν λείπουν τα μεγάλα περιθώρια εξατομίκευσης, που παραδοσιακά δίνονται από την DS. Στο ίδιο περίπτερο θα φιλοξενείται και το νέο DS4 και DS4 CROSSBACK, το DS5, το DS3 Cabrio αλλά και μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας. Μέσω της τελευταίας, οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν σε 3D μια επισκόπηση πιθανών συνδυασμών εξατομίκευσης τόσο στο εξωτερικό του αυτοκινήτου, όσο και στο εσωτερικό, ενώ θα το βλέπουν σαν να είναι μπροστά τους. Δηλαδή θα έχουν την δυνατότητα να περπατήσουν γύρω από αυτό, να ανοίξουν τις πόρτες ή να καθίσουν στις δύο εμπρός θέσεις!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!