Μια ημέρα στο Dakar

Γιώργος Βαρίνος
Μια ημέρα στο Dakar
Το πολύ κατατοπιστικό infographic της Red Bull μας δίνει μια πλήρη εικόνα του ωραρίου ενός οδηγού μοτοσικλέτας στο ράλι Ντακάρ.

Εξοντωτικό, απαιτητικό, επικίνδυνο, σκληρό, απάνθρωπο. Όποιο επίθετο και αν χρησιμοποιήσεις για το Ντακάρ, δεν θα πέσεις έξω. Πως ξεκινά όμως και τελειώνει μια ημέρα σε αυτό;

Το ενδιαφέρον γραφικό που έφτιαξε η Red Bull μας δίνει την πλήρη εικόνα του ωραρίου ενός αναβάτη μοτοσικλέτας, που από όλους τους άλλους οδηγούς είναι αυτός ο οποίος δοκιμάζεται περισσότερο. Για δεκατρείς ημέρες λοιπόν, ο συμμετέχων με μοτοσικλέτα πρέπει να ξυπνά αξημέρωτα, στις… 05:00 κάθε μέρα, οδηγεί τουλάχιστον ένα οκτάωρο και επιστρέφει πίσω στο camp περίπου στις 17:00.

Αν έχει δική του ομάδα service αυτή θα κάνει όλες τις απαραίτητες εργασίες στη μοτοσικλέτα, πολλοί ιδιώτες όμως θα πρέπει να δώσουν και αυτό τον ελεύθερο χρόνο τους για τις απαραίτητες επισκευές. Με τέτοια ταλαιπωρία, θα πρέπει να επισκευάσουν μοτοσικλέτα, να ετοιμάσουν όλα τα απαραίτητα για την επόμενη ημέρα, να πλυθούν, να φάνε και φυσικά να μελετήσουν το road book… Υπεράνθρωποι είπατε; Κι όμως, δεν απέχετε πολύ από την αλήθεια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!