DS4, για οδηγούς με άποψη

Γιώργος Βαρίνος
DS4, για οδηγούς με άποψη
Το ανανεωμένο γαλλικό μοντέλο ξεχωρίζει με τη μοναδικότητα του σχεδιασμού του, που αποτελεί μία σύνθεση στοιχείων από SUV, coupe και λειτουργικό πεντάθυρο hatchback.

Μικρομεσαία μοντέλα υπάρχουν πολλά, κανένα όμως από αυτά δεν διαθέτει την προσωπικότητα και το ιδιαίτερο στυλ του DS4. Το πεντάθυρο αυτοκίνητο τιμά το όνομα των ένδοξων προγόνων του με τη διαφορετικότητά του, καθώς οι λιμουζίνες DS της Citroen είχαν γράψει ιστορία στην εποχή τους. Τώρα λειτουργεί η DS ως ανεξάρτητη και αυτόνομη μάρκα του ομίλου PSA (Peugeot/Citroen), με το DS4 να την εκπροσωπεί στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική μικρομεσαία κατηγορία.
Οι Γάλλοι προίκισαν το πρόσφατα ανανεωμένο μοντέλο τους με avantgarde σχεδιαστικά στοιχεία, με το σχήμα της οροφής να θυμίζει coupe και τις λαβές των πίσω θυρών να κρύβονται επιμελώς, σαν να πρόκειται για κάποιο δίπορτο αυτοκίνητο. Επίσης εφοδίασαν το DS4 με προβολείς ημέρες LED, μυώδες πίσω μέρος, καπό κινητήρα με έντονα «νεύρα» και αυξημένη απόσταση από το έδαφος.
Η φουτουριστική σχεδιαστική προσέγγιση συνεχίζεται και στο εσωτερικό με εμφανή την προσπάθεια διαφοροποίησης από τους υπόλοιπους ανταγωνιστές. Για παράδειγμα η επένδυση του κόκπιτ θυμίζει αμμόλοφο της Σαχάρας, ο φωτισμός του ψηφιακού ταχύμετρου αλλάζει χρώμα με το πάτημα ενός μπουτόν, ενώ στις πλούσιες εκδόσεις προβλέπονται λακαρισμένες επιφάνειες και δέρμα.
Οι χώροι για τον οδηγό και τον συνοδηγό είναι πλούσιοι, οι διακόπτες και τα χειριστήρια βρίσκονται στις ιδανικές θέσεις και οι...

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την δοκιμή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!