Ένα ελληνικό Corolla για drift (vid)

Gazzetta team
Ένα ελληνικό Corolla για drift (vid)
Το Corolla αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα της Toyota και η ιαπωνική φίρμα το ετοίμασε για τις ανάγκες της Papadakis Racing Team, που όπως φαίνεται από το όνομα έχει ελληνικές ρίζες.

Η Formula Drift αποτελεί την πρώτη κατηγορία αγώνων ντριφτ στις ΗΠΑ και εκεί υπάρχει η Papadakis Racing Team. Από το όνομα θα καταλάβει κανείς ότι πρόκειται για ελληνική ομάδα, όμως ο Στέφαν Παπαδάκης έχει γεννηθεί στη Νέα Υόρκη και έχει πολλές συμμετοχές στην καριέρα του σε αγώνες στην Αμερική.

Βέβαια, σίγουρα θα έχει ελληνικές ρίζες, οπότε θα πάρουμε ως ελληνικό το Corolla iM, το οποίο ετοιμάζει η ομάδα του για τη νέα σεζόν και έχει πάρει από την Toyota.

Αυτό έχει έναν κινητήρα της ιαπωνικής φίρμας με τούρμπο 2.4 λίτρων με 1000 ίππους και 1153 Nm ροπή. Μάλιστα, η Toyota αναγκάστηκε να μετατρέψει το Corolla από μπροστινοκίνητο σε πισωκίνητο, ώστε να έχει τη δυνατότητα για... άλλα κόλπα!

Έτσι, ελπίζουμε να δούμε κι άλλο ελληνικό στοιχείο στους διεθνείς αγώνες των μηχανοκίνητων σπορ, καθώς τα τελευταία χρόνια σπανίζει το είδος μας σε τέτοιες κατηγορίες!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!