Κοντά σε συμφωνία PSA και GM για Opel

Νίκος Τσιώκος
Κοντά σε συμφωνία PSA και GM για Opel
Κοντά σε συμφωνία για την αγορά της Opel από την General Motors βρίσκεται το PSA Group για να γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης.

Αίσιο τέλος φαίνεται πως θα έχουμε στις διαπραγματεύσεις, για την απόκτηση των μετοχών της Opel από το PSA Group. Η γαλλική φίρμα βρίσκεται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με την General Motors και, σύμφωνα με το Bloomberg, οι δύο πλευρές θα πράξουν το ίδιο εντός του Σαββατοκύριακου.

Μάλιστα, τονίζεται ότι μέχρι τη Δευτέρα (6/3) θα ανακοινωθεί το... deal, ενώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένη συνάντηση της διοίκησης του PSA με αρμόδιους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, μέχρι να επιτευχθεί η συμφωνία, θα πρέπει να επιλυθούν κάποια προβλήματα, που αυτή τη στιγμή βάζουν... φρένο στις διαπραγματεύσεις.

Ένα εξ' αυτών είναι το PSA Group να... σώσει 2 δις ευρώ από την εν λόγω συμφωνία, τη στιγμή που θα πρέπει να διαχειριστεί και τους συνταξιούχους της Opel. Πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής εταιρείας, Κάρλος Ταβάρες, είναι αισιόδοξος πως μπορεί να δημιουργήσει έναν μετασχηματισμό για να επαναφέρει τα κέρδη στις Opel και Vauxhall.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!