Το θρυλικό Le Mans έγινε εκπληκτικό κόμικ (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Το θρυλικό Le Mans έγινε εκπληκτικό κόμικ (video)
Ο Στιβ Μακουήν κατάφερε να φέρει στο σινεμά την πραγματική αίσθηση των αγώνων αυτοκινήτου με την ταινία Le Mans, που πλέον συναρπάζει και ως κόμικ.

Αριστοτεχνική επιστροφή πραγματοποιεί ο Στιβ Μακουήν ως κόμικ, καθώς μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών με πρωταγωνιστές αγωνιστικά αυτοκίνητα, το Le Mans, ενέπνευσε τη δημιουργία ενός κορυφαίας αισθητικής εικονογραφημένου βιβλίου.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με το Βέλγο δημιουργό των υπέροχων σχεδίων Σάντρο Γκάρμπο, όταν ο διάσημος ηθοποιός το επισκέφτηκε στα όνειρά του και του έδωσε την ιδέα της δημιουργίας μιας νουβέλας με βάση την εξαιρετική ταινία του.

Καθώς και ο Βέλγος εικαστικός μοιράζεται το ίδιο πάθος για τα κλασικά αυτοκίνητα Porsche όπως και ο αξέχαστος ηθοποιός, θεώρησε το εγχείρημα ως τη νέα αποστολή του στη ζωή. Μόλις συνειδητοποίησε πόσο μεγάλο όμως ήταν όμως, ο Γκάρμπο ζήτησε από αρκετούς ακόμα ταλαντούχους καλλιτέχνες να συμμετάσχουν στην ομάδα του.

Ακόμα και έτσι, η προσπάθεια διήρκεσε σχεδόν 3 χρόνια και τώρα είναι επιτέλους έτοιμη. Το βιβλίο που ονομάζεται Steve McQueen in Le Mans είναι ένα αριστούργημα από άποψη αισθητικής και παράλληλα το πιο μεγάλο και ολοκληρωμένο εικονογραφημένο έργο που δημιουργήθηκε ποτέ για το αγωνιστικό και τα κλασικά αυτοκίνητα.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό video, είναι τόσο εντυπωσιακή η προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, που θα αφήσει τους φίλους της αυτοκίνησης με κομμένη την ανάσα.

Το βιβλίο κοστίζει 32€ και μπορεί κανείς να το παραγγείλει από την διεύθυνση http://mcqueenlemans.com/

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!