Formula 1 Δοκιμές Βαρκελώνης Ημέρα 2η: Στην κορυφή Ferrari και Λεκλέρ

Formula 1 Δοκιμές Βαρκελώνης Ημέρα 2η: Στην κορυφή Ferrari και Λεκλέρ
Ο Σαρλ Λεκλέρ ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη δεύτερη ημέρα χειμερινών δοκιμών στη Βαρκελώνη, με τη Ferrari να δείχνει εξαιρετική ταχύτητα.

H δράση συνεχίστηκε στην πίστα του Μονμελό, με τη δεύτερη ημέρα δοκιμών της Formula 1 να ολοκληρώνεται με τη Ferrari στην κορυφή. Στις 8 ώρες δοκιμών οι ομάδες προσπάθησαν να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα. Η αξιοπιστία είναι πολύ σημαντικός παράγοντας και όσες περισσότερες ώρες χάνει μία ομάδα «κολλημένη» στο γκαράζ τόσο μεγαλύτερο μειονέκτημα έχει.

Στη δεύτερη ημέρα είδαμε για πρώτη φορά την εμφάνιση της κόκκινης σημαίας, δίχως όμως να υπάρχει κάποιο σοβαρό ατύχημα ή έξοδος. Επιπλέον οι ομάδες προσπάθησαν να ολοκληρώσουν τα προγράμματά τους, καθώς αύριο θα δοκιμάσουν και σε βρεγμένο οδόστρωμα - το πλάνο είναι το απόγευμα να καταβρεχθεί η πίστα ώστε να έχουν χρόνο με τα ελαστικά για ενδιάμεσες και βρόχινες συνθήκες.

Perez 2022

Ταχύτερος οδηγός της δεύτερης ημέρας ήταν ο Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari. O Μονεγάσκος έγραψε χρόνο 1:19,804, ενώ συνολικά κάλυψε 79 γύρους. Μαζί με τον teammate του, Κάρλος Σάινθ, η Scuderia έγραψε συνολικά 151 γύρους τη δεύτερη ημέρα χειμερινών δοκιμών. Μία ομάδα που εντυπωσίασε με την απόσταση που διένυσε ήταν η AlphaTauri. Σε ρόλο οδηγού ήταν ο Πιερ Γκασλί, ο οποίος συμπλήρωσε 146 γύρους και τον 2ο ταχύτερο χρόνο στη διαδικασία. Η McLaren ήταν η αμέσως επόμενη ομάδα που έκανε τους περισσότερους γύρους τη δεύτερη ημέρα. Ο Ντάνιελ Ρικάρντο ήταν σε ρόλο οδηγού και κάλυψε 126 γύρους με την MCL36.

Τον ίδιο αριθμό γύρων ολοκλήρωσε και η Aston Martin με τον Σεμπάστιαν Φέτελ στην 6η θέση. Η Mercedes κάθε άλλο παρά εντυπωσίασε με την εμφάνισή της τη δεύτερη ημέρα στη Βαρκελώνη. Ο Λιούις Χάμιλτον έγραψε μόλις 40 γύρους, ενώ ο Τζορτζ Ράσελ 65.

Πρωινό σκέλος

F1 2022

Η δεύτερη ημέρα δοκιμών ξεκίνησε με αρκετές ομάδες να βγαίνουν από νωρίς στην πίστα. Η θερμοκρασία αέρα και οδοστρώματος ήταν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, κάτι που τους έδινε σημαντικά δεδομένα για τη συμπεριφορά των μονοθεσίων υπό τις συνθήκες αυτές. Τα προγράμματα των ομάδων περιλάμβαναν αεροδυναμικές δοκιμές, ώστε να βελτιστοποιήσουν τις ρυθμίσεις τους.

Στο πρωινό σκέλος είδαμε την πρώτη κόκκινη σημαία του 2022. Ο Σέρτζιο Πέρεζ της Red Bull Racing σταμάτησε στη στροφή 13 με πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων. Αυτό περιόρισε ακόμη περισσότερο το πρόγραμμα της ομάδας. Προβλήματα είχε και η Alfa Romeo που ξόδεψε αρκετή ώρα στο γκαράζ με πρόβλημα στο σύστημα απαγωγής θερμότητας της C42.

Απογευματινό Σκέλος

F1 2022

Έξι από τις δέκα ομάδες άλλαξαν οδηγούς στην απογευματινή περίοδο και συνέχισαν τα προγράμματά τους. Το απόγευμα της δεύτερης ημέρας είδαμε τον Κινέζο Γκουάνγιου Ζου να κάνει το ντεμπούτο του με την ομάδα της Alfa Romeo. O Ζου είναι ο πρώτος Κινέζος οδηγός στην ιστορία της Formula 1, κάτι που ανοίγει νέους εμπορικούς δρόμους για το σπορ.

Η κόκκινη σημαία έκανε την εμφάνισή της, όταν ο Νικίτα Μαζέπιν σταμάτησε τη Haas VF-22 στην πίστα με πρόβλημα στην αντλία καυσίμου. Ευτυχώς για την αμερικανική ομάδα, το πρόβλημα λύθηκε άμεσα και ο Ρώσος επέστρεψε στην πίστα. Μία πολύ τρομακτική στιγμή είχε ο Λεκλέρ της Ferrari που έχασε τον έλεγχο με πολλά χιλιόμετρα στη στροφή 10 και λίγο έλλειψε να έχει ατύχημα.

Η Red Bull Racing κατάφερε επίσης να λύσει τα προβλήματά της, με τον Πέρεζ να επιστρέφει στη δράση μετά από 4 ώρες απουσίας. Κανένα άλλο πρόβλημα δεν εμπόδισε τη διεξαγωγή των δοκιμών, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στη συνάντηση των ομάδων με τον CEO της Formula 1, Στεφάνο Ντομενικάλι, για τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία. Ήδη υπάρχει έντονη φημολογία πως δεν θα δούμε το GP Ρωσίας τη φετινή χρονιά.

Μπορείτε να διαβάσετε όλα όσα έγιναν τη δεύτερη ημέρα των δοκιμών της Βαρκελώνης εδώ. Αύριο, Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η τελευταία ημέρα του πρώτου τεστ. Το Gazzetta θα καλύψει και την τελευταία μέρα με το καθιερωμένο του LIVE.

Αποτελέσματα Δοκιμών Βαρκελώνης Ημέρα 2η

F1 Test Day 2

Φωτογραφίες: Ferrari, McLaren, Mercedes-AMG, Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!