O Αντρέτι ήταν 48 ώρες μακριά από την εξαγορά της Sauber

O Αντρέτι ήταν 48 ώρες μακριά από την εξαγορά της Sauber
O Μάικλ Αντρέτι μίλησε για την αποτυχημένη προσπάθεια να αγοράσει την Sauber και το όνειρο του να γίνει ιδιοκτήτης ομάδας Formula 1.

Μετά το καλοκαίρι, το μεγαλύτερο εξωαγωνιστικό δρώμενο ήταν η πώληση της Sauber στην Andretti Autosport. Η αμερικανική ομάδα ήταν για αρκετό καιρό σε συζητήσεις με την Longbow Finance που έχει την πλειοψηφία μετοχών της ομάδας που αγωνίζεται με το όνομα Alfa Romeo στη Formula 1, όμως η συμφωνία κατέρρευσε μετά το GP ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες της Sauber άλλαξαν γνώμη αναφορικά με την πώληση της ομάδας ανεβάζοντας αρκετά τις οικονομικές τους απαιτήσεις, παρά το γεγονός πως οι δύο πλευρές είχαν έρθει πολύ κοντά σε συμφωνία. Μάλιστα, σε περίπτωση που προχωρούσε η αλλαγή ιδιοκτησίας, ήταν πολύ πιθανό να βλέπαμε τον Αμερικανό Κόλτον Χέρτα να κάνει το ντεμπούτο του στη Formula 1.

Τώρα, ο CEO της Andretti Autosport και πρώην οδηγός της F1, Μάιλκ Αντρέτι, μίλησε στο RACER για το πώς κατέρρευσαν οι διαπραγματεύσεις εξαγοράς της Sauber.

«Η Formula 1 είναι το μεγαλύτερο μηχανοκίνητο σπορ και θα έκανε θαύματα στο brand μας. Σε διεθνές επίπεδο, είμαστε ήδη στη Formula E και στην Extreme E, όμως το να αγωνίζεσαι στη Formula 1 είναι το απόλυτο όνειρο. Πάντα με ενδιέφερε αυτή η προοπτική. Είχα απογοητευτεί πολύ που δεν καταφέραμε να έρθουμε σε συμφωνία με τη Sauber. Ήμασταν κυριολεκτικά 48 ώρες μακριά από το να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία. Θέλω ακόμα να το καταφέρω, όμως υπάρχουν όλο και λιγότερες ευκαιρίες και οι ομάδες δεν είναι προς πώληση. Θα δούμε τι θα γίνει μελλοντικά. Μας ενδιαφέρει ακόμα. Αγαπώ τη Formula 1. Είναι η απόλυτη εμπειρία αγώνων και θα έφερνε την Andretti Autosport στο υψηλότερο επίπεδο παγκοσμίως», ήταν τα λόγια του Αντρέτι.

Andretti Sauber

Στη συνέχεια, ο Αντρέτι αναφέρθηκε στο ιστορικό των διαπραγματεύσεων: «Είχαμε πολυάσχολους τελευταίους μήνες. Από τον Μάιο άρχισε να εντείνεται το ενδιαφέρον. Ήταν τρελό αυτό που συνέβαινε τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο τρέχαμε με τέρμα γκάζι για τη συμφωνία. Προσπαθούσαμε να ολοκληρώσουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες αλλά στο τέλος βρήκαμε εμπόδια που δεν μας επέτρεψαν να προχωρήσουμε στην αγορά. Υπάρχει πάντα ένα πλάνο Β κι ένα πλάνο Γ. Είμαστε ακόμα στην επίθεση. Θα δούμε τι θα γίνει, αλλά δεν εγκαταλείπω την προσπάθεια. Μπορεί μετέπειτα να υπάρξουν διάφορες ευκαιρίες που ακόμα δεν υπάρχουν. Υπάρχουν πάντα πράγματα που μπορείς να μάθεις από τέτοιες εμπειρίες αλλά δεν πιστεύω πως θα έκανα πάλι κάτι διαφορετικό».

Σε περίπτωση που η Andretti Autosport ερχόταν στη Formula 1 θα γινόταν η δεύτερη αμερικανική ομάδα στο σπορ μετά την Haas. Έπειτα από την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων με τη Sauber, η Alfa Romeo ανακοίνωσε πως ο Γκουάνγιου Ζου θα πλαισιώσει τον Βάλτερι Μπότας στην ομάδα το 2022.

Image credit: Alfa Romeo

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!