Αυτή την Alpine A110 δε θες να τη δεις στους καθρέφτες σου (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Αυτή την Alpine A110 δε θες να τη δεις στους καθρέφτες σου (vid)
Το γαλλικό sports car περνάει στην υπηρεσία του νόμου και συγκεκριμένα στο στόλο της Gerndarmerie.

Όλο και περισσότερες χώρες εντάσσουν στους στόλους των σωμάτων ασφαλείας οχήματα επιδόσεων, ώστε να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες και των πιο τρελών, πιο κινηματογραφικών καταδιώξεων.

Πέρα από τις… υπερβολές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που κοιτάς το χώρο στάθμευσης των αστυνομικού τμήματος και νομίζεις πως είσαι στην πλατεία του καζίνο στο Πριγκιπάτο του Μονακό αφού συναντάς απίστευτα supercars, υπάρχουν και πιο… γήινες επιλογές.

Μοντέλα που δεν κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ αλλά έχουν την ικανότητα να φέρουν εις πέρας «επικίνδυνες αποστολές». Ή έστω, να βοηθούν στην πρόληψη αφού οι κακοί της ιστορίας, θα ξέρουν πως μπορεί να δουν στους καθρέφτες τους περιπολικά, όσο κι αν τρέχουν.

Alpine 110S Gendarmerie

Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι η ανανεωμένη Alpine A110 και μάλιστα στην πιο δυναμική εκδοχή της, την A110S, η οποία ενισχύει πλέον τη Gendarmerie – τη γαλλική χωροφυλακή. Δεν είναι η πρώτη φορά, το γαλλικό brand συνεργάζεται με το συγκεκριμένο σώμα ασφαλείας από το 1967!

Περισσότερα σχετικά μπορείτε να δείτε στο video που ετοίμασε το Groupe Renault, που παρουσιάζει το τότε και το τώρα της εμπλοκής της Alpine στην τήρηση του νόμου, με ξεναγό τον διευθυντή του μουσείου της Gendarmerie Ρισάρ Φιλμότ. Με την A110 Berlinette τότε, με την A110S τώρα…

Η Alpine A110S φορά τον ίδιο τετρακύλινδρο 1800άρη Turbo κινητήρα που έχουν και οι άλλες εκδόσεις της, ισχύος 300 αλόγων, με τη ροπή στα 340 Nm. Η επιτάχυνση 0-100 χιλιόμετρα/ώρα έρχεται σε 4.2 δευτερόλεπτα (στην «απλή» A110 είναι στα 4.5) και η τελική ταχύτητα είναι στα 260 χιλιόμετρα/ώρα.

Η ισχύς να περνάει στους πίσω τροχούς μέσω του σειριακού, διπλού συμπλέκτη κιβωτίου 7 σχέσεων της Getrag. Η A110S έχει πιο σπορ στήσιμο, semi-slick ελαστικά και σπέσιαλ αεροδυναμικό kit. Στο στόλο της Gendarmerie αποτελεί πλέον το πιο γερό χαρτί, αντικαθιστώντας τα Renault Megane R.S.

Alpine 110S Gendarmerie

Το brand της Alpine έχει επιστρέψει δυναμικά, ως το ανεξάρτητο σπορ παρακλάδι της Renault. Μάλιστα, ακόμα και η γαλλική ομάδα στη Formula 1, έχει μετονομαστεί από πέρυσι σε Alpine F1 Team.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!