H νέα Alpine A110 αποκτά εκρηκτικές επιδόσεις (vid)

H νέα Alpine A110 αποκτά εκρηκτικές επιδόσεις (vid)
Η Alpine αποκάλυψε την ανανεωμένη A110 που έρχεται σε τρεις εκδόσεις και υπόσχεται νέα αίσθηση σπορ οδήγησης.

Η νέα Α110 αποκαλύφθηκε από την Alpine που συνεχίζει δυναμικά την εξέλιξη και διεύρυνση της γκάμας της. Εν μέσω του πλάνου εξηλεκτρισμού που ετοιμάζει για τα επόμενα χρόνια, η γαλλική φίρμα παρουσίασε τη νέα A110 που έρχεται πιο σπορ από ποτέ. Το ιστορικό μικρό σπορ αυτοκίνητο το είδαμε να αναγεννιέται το 2017 και έχει αφήσει ιδιαίτερες εντυπώσεις.

Το διθέσιο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις όπως επιβεβαίωσε η Alpine. Εκτός από την απλή έκδοση, η A110 θα διατίθεται σε αυτές των S και GT.

Alpine A110 2022

Δεν έχει στραφεί όμως όλη η προσοχή της Alpine στο να εξελίξει την A110 για την πίστα. Το εσωτερικό έχει σχεδιαστεί ώστε να βελτιωθεί η καθημερινή χρήση του αυτοκινήτου με την προσθήκη μιας νέας οθόνης αφής 7 ιντσών. Μαζί διατίθεται λειτουργικό σύστημα Android Auto και Apple CarPlay.

Το εσωτερικό διαθέτει υλικά κορυφαίας ποιότητας, συμπεριλαμβανομένων ρυθμιζόμενων καθισμάτων Sabelt Sport δύο επιπέδων, πεντάλ αλουμινίου Sport. Επιπλέον διατίθενται στο εσωτερικό πορτοκαλί ραφές με μικροΐνες, στο προαιρετικό πακέτο Microfibre Pack και τα αγωνιστικά καθίσματα. Οι πορτοκαλί ζώνες ασφαλείας, η ταπετσαρία καθισμάτων από μικροΐνες και τα εξαρτήματα για την προσθήκη αγωνιστικής ζώνης αποτελούν πλέον συγκεκριμένες ανέσεις στο νέο A110 S.

Alpine A110 2022

Η νέα A110 διατηρεί τον 1.8 λίτρων turbo κινητήρα που αποδίδει 252 ίππους και 320 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς χρησιμοποιώντας το 7-τάχυτο κιβώτιο της γαλλικής φίρμας. Η επιτάχυνση από 0-100 χλμ/ώρα γίνεται σε 4,5 δευτερόλεπτα. Στις εκδόσεις S και GT τα νούμερα αυτά απογειώνονται. Η ιπποδύναμη σκαρφαλώνει στους 300 ίππους και υπάρχουν διαθέσιμα 340 Nm ροπής. Επιπλέον και οι επιδόσεις έχουν γίνει ακόμα καλύτερες. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα πραγματοποιείται πλέον σε 4,2 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 250 χλμ/ώρα για την έκδοση GT και τα 260 χλμ/ώρα για την έκδοση S.

Alpine A110 2022

Επιπλέον, η Alpine δίνει την προαιρετική επιλογή προσθήκης ενός αεροδυναμικού kit στη νέα A110 S. To kit αυτό προβλέπει την προσθήκη μιας πίσω αεροτομής από ανθρακόνημα όπως επίσης και την τοποθέτηση ορισμένων αεροδυναμικών βοηθημάτων τόσο στο εμπρός μέρος όσο και στο πλάι του αυτοκινήτου. Όλα τα παραπάνω προσθέτουν επιπλέον 60 κιλά κάθετης δύναμης στο εμπρός μέρος και 81 κιλά στο πίσω, δίνοντας επιπλέον απόδοση στο διαχύτη για βέλτιστη οδηγική απόλαυση. Επιπλέον, το αεροδυναμικό αυτό πακέτο αυξάνει την τελική ταχύτητα της A110 S στα 275 χλμ/ώρα.

Το μοντέλο επωφελείται επίσης από τις αλλαγές που έχουν γίνει στο σασί, το οποίο έχει πλέον 50% πιο σκληρά ελατήρια στην ανάρτηση. Επίσης οι αντιστρεπιτικές είναι ακόμα πιο σκληρές. Στον προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται ειδικά ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect.

Alpine A110 2022

Η Alpine έχει ήδη ξεκινήσει να δέχεται παραγγελίες, με τις πρώτες παραδόσεις της νέας Alpine A110 αναμένονται την άνοιξη του 2022. Η τιμή του μοντέλου στη Γαλλία θα ξεκινά από τα 59.500 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 71.500 στην έκδοση S.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!