Από τη Σαουδική Αραβία, στην Αμερική ο Πετρούτσι

Πάνος Σεϊτανίδης
Από τη Σαουδική Αραβία, στην Αμερική ο Πετρούτσι
Ο Ιταλός αναβάτης Ντανίλο Πετρούτσι θα αγωνιστεί στο Αμερικανικό Πρωτάθλημα Superbike με Ducati.

O Ντανίλο Πετρούτσι πέρασε δέκα έντονα χρόνια στο MotoGP όπου κατάφερε να κερδίσει δύο φορές και να αφήσει το δικό του στίγμα με τον ευχάριστο χαρακτήρα του. Μπορεί η καριέρα του στο MotoGP να τελείωσε. ωστόσο από εκείνη τη στιγμή τα πράγματα κινούνται με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς στην καριέρα του Ιταλού.

Πριν από μερικές εβδομάδες βρισκόταν στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας και πάλευε στο Ράλλυ Ντακάρ με την μοτοσικλέτα της KTM. Το ταλέντο του τον βοήθησε να κατακτήσει και την πρώτη του νίκη σε ειδική διαδρομή του πιο σκληρού αγώνα του κόσμου, κάτι που τον έκανε τον μοναδικό αναβάτη MotoGP που πετυχαίνει αυτό το ορόσημο.

Ντανίλο Πετρούτσι

Πλέον ο Ιταλός αναβάτης βάζει πλώρη για άλλες πολιτείες και πιο συγκεκριμένα για τις ΗΠΑ. O Πετρούτσι θα αγωνιστεί στο MotoAmerica, Αμερικανικό Πρωτάθλημα Superbike και θα οδηγήσει μια Ducati Panigale V4R με την ομάδα της Dark Horse HSBK. Η ομάδα από την Καλιφόρνια έχει εργοστασιακή υποστήριξη από την Ducati και ο Πετρούτσι θα έχει στα χέρια του μια μοτοσικλέτα έτοιμη να παλέψει για νίκες. Πέρυσι, στη συγκεκριμένη ομάδα αγωνίστηκε ο Λόρις Μπαζ, πρώην αναβάτης MotoGP, ο οποίος το 2022 θα επιστρέψει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike με την BMW.

Ο δύο φορές νικητής MotoGP είπε για τη νέα πορεία της καριέρας του: «Έχω την ευκαιρία να ζήσω εκτός Ιταλίας και να οδηγώ μοτοσικλέτες. Πάντα μου άρεσε η Αμερική, μου αρέσει ο τρόπος ζωής. Κάθε χειμώνα πηγαίνω στην Καλιφόρνια, νοικιάζω μοτοσικλέτα και οδηγών ανάμεσα στο Λος Άντζελες και το Σαν Ντιέγκο. Έχω και φίλους εκεί όπως ο Τζιάκομο Ρεντόντι ο οποίος αγωνίζεται στο πρωτάθλημα cross-country στις ΗΠΑ».

Ντανίλο Πετρούτσι

Όσο για τη σχέση του με την Ducati παρέμεινε σε πολύ καλό επίπεδο και αυτό αποδείχτηκε με την επιστροφή του στο ιταλικό εργοστάσιο: «Είμαι ικανοποιημένος διότι η Ducati επικοινώνησε μαζί μου. Έκαναν τα πάντα για να με πάρουν. Όταν έφυγα από την εργοστασιακή ομάδα MotoGP, διατήρησα καλές σχέσεις με τον Κλαούντιο Ντομενικάλι, τον Τζίτζι Νταλίνια, τον Πάολο Τσιαμπάτι και τον Ντάβιντε Ταρντόζι».

Ο Πετρούτσι θα μπει στη λίστα με τους αναβάτες που θα αγωνιστούν στο MotoAmerica και έχουν περάσει από το MotoGP, όπως ο Τόνι Ελίας, ο Έκτορ Μπαρμπέρα και φυσικά ο Λόρις Μπάζ.

Ντανίλο Πετρούτσι

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool, KTM

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!