Formula 1: Τέλος ο Μπουντκόφσκι από την Alpine

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Τέλος ο Μπουντκόφσκι από την Alpine
O Πολωνός αποχωρεί άμεσα από τη γαλλική ομάδα που έχει ήδη βρει τον αντικαταστάτη του.

Πρόωρο και άμεσο τέλος λαμβάνει η συνεργασία της Alpine F1 Team με τον εκτελεστικό της διευθυντή, Μάρτσιν Μπουντκόφσκι, στο πρώτο βήμα μίας σειράς αλλαγών στη γαλλική ομάδα.

Ο 44χρονος αποτέλεσε θεμέλιο λίθο στην προσπάθεια αναδιοργάνωσης της Renault, στην οποία πήγε το 2017 αφήνοντας το ρόλο συντονιστή που είχε στη Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

«Απόλαυσα να είμαι μέλος της ηγεσίας της Renault και μετέπειτα της Alpine F1, συνεργαζόμενος με μία τόσο ταλαντούχα και αφοσιωμένη ομάδα ανθρώπων. Θα παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πρόοδο της ομάδας τις επόμενες σεζόν», ήταν το σχόλιο του Μπουντκόφσκι στην επίσημη ανακοίνωση του «διαζυγίου».

Fernando Alonso

Από την πλευρά της Alpine, περιελάμβανε λόγια του CEO, Λορέν Ροσί, που είναι αυτός που θα καλύψει προσωρινά τις αρμοδιότητες του Μπουντκόφσκι.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Μάρτσιν για την δέσμευση και τη συνεισφορά του στα αποτελέσματα της ομάδας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η ομάδα είναι επικεντρωμένη στο να προετοιμάσει το νέο μονοθέσια για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Μπαχρέιν, κάνοντας ένα βήμα εμπρός σε απόδοση», είπε ο Γάλλος.

Όλα αυτά συνδέονται με την πρόσφατη αποχώρηση του Ότμαρ Σαφνάουερ από την Aston Martin F1. Άλλωστε από τα τέλη Νοεμβρίου ψιθυρίζεται πως ο Ρουμανικής καταγωγής τεχνικός θα μεταπηδήσει στην Alpine. Αναμένουμε λοιπόν κι άλλες ανακοινώσεις.

Δείτε τους Πάνο Σεϊτανίδη και Κώστα Παστρίμα να συζητούν για την ανατρεπτική σεζόν της Formula 1 για το 2021.

Φωτογραφίες: Alpine F1 Team

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!