Το τρομερό Subaru STI E-RA φοράει ηλεκτροκινητήρες της Yamaha (vid)

Το τρομερό Subaru STI E-RA φοράει ηλεκτροκινητήρες της Yamaha (vid)

Κώστας Παστρίμας
Το τρομερό Subaru STI E-RA φοράει ηλεκτροκινητήρες της Yamaha (vid)
Η συνεργασία της Yamaha με τη Subaru αρχίζει και αποδίδει καρπούς σε επίπεδο αγώνων.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε η Yamaha ανακοίνωσε το πλάνο της βιωσιμότητάς της το οποίο έχει τεθεί σε εφαρμογή από το 2018. Στο συγκεκριμένο πλάνο η ιαπωνική μάρκα στοχεύει μέχρι το 2050 να μηδενίσει το αποτύπωμα άνθρακα τόσο στα προϊόντα τους όσο και στην διαδικασία παραγωγής των προϊόντων.

Στο πλάνο του εξηλεκτρισμού της Yamaha υπάρχει και η συνεργασία με τη Subaru. Οι δύο ιαπωνικές εταιρίες έχουν ξεκινήσει ήδη την από κοινού εξέλιξη ηλεκτροκινητήρων και μάλιστα οι πρώτοι καρποί αυτής της συνεργασίας βρήκαν εφαρμογή. Το νέο αγωνιστικό ηλεκτρικό πρωτότυπο Subaru STI E-RA είναι έτοιμο να παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκίνητου του Τόκιο και η Yamaha ανακοίνωσε πως το συγκεκριμένο μοντέλο είναι εξοπλισμένο με τους ηλεκτροκινητήρες της.

yamaha

Το πρωτότυπο STI E-RA είναι ένα ακραίο αγωνιστικό μοντέλο το οποίο έχει κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Είναι εξοπλισμένο με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό, με την απόδοσή του να ξεπερνάει τους 1.080 ίππους, ενώ διαθέτει και σύστημα συνεχούς μετατροπής της ροπής για τη μέγιστη αποτελεσματικότητα και μεταφορά της ισχύς σε κάθε τροχό. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 60kWh, ενώ το αυτοκίνητο έχει όλα τα απαραίτητα αεροδυναμικά εξαρτήματα προκειμένου να μπορεί να σταθεί στις πίστες και στην αγωνιστική οδήγηση.

subaru

Η Subaru αναφέρει πως στοχεύει με ρο STI E-RA να σπάσει το ρεκόρ στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ γράφοντας χρόνο κάτω από τα 6 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα. Από την άλλη, η Yamaha από τη συγκεκριμένη συνεργασία μόνο κερδισμένη μπορεί να είναι καθώς θα αποκτήσει την απαραίτητη τεχνογνωσία για να περάσει στα δίτροχα μοντέλα της την ηλεκτρική τεχνολογία. Άλλωστε, η ιαπωνική φίρμα έχει ξεκινήσει ήδη τις δοκιμές του πρώτους της ηλεκτρικού scooter το οποίο δεν θα αργήσει να παρουσιάσει.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!