Formula 1 - Ferrari: Ο Μάσι είχε τη δυσκολότερη δουλειά στον κόσμο

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1 - Ferrari: Ο Μάσι είχε τη δυσκολότερη δουλειά στον κόσμο
Ο επικεφαλής της Scuderia Ματία Μπινότο υπερασπίστηκε τον διευθυντή αγώνα της FIA.

Παρότι έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από εκείνο τον αγώνα της Yas Marina όπου κρίθηκε, με τρόπο αμφιλεγόμενο, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 του 2021, όσα έγιναν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επανέρχονται συχνά-πυκνά στο προσκήνιο.

Ενώ λοιπόν ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Τότο Βολφ, δήλωσε πρόσφατα πως το πρόβλημα είναι οι διαδικασίες της FIA και όχι ο διευθυντής αγώνων, Μάικλ Μάσι, ο Ματία Μπινότο βρήκε ελαφρυντικά για τον Αυστραλό.

Μιλώντας σε εκπροσώπους των media, ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari στάθηκε στο πολύ δύσκολο έργο που έπρεπε να φέρει εις πέρας ο Μάσι, σε εκείνο το κρίσιμο φινάλε της σεζόν.

Mattia Binotto

«Νομίζω πως όποια απόφαση κι αν έπαιρνε στο Άμπου Ντάμπι, κάποιον θα ικανοποιούσε και κάποιον θα δυσαρεστούσε. Νομίζω πως εκείνη τη στιγμή η δουλειά του ήταν η δυσκολότερη δουλειά στον πλανήτη», σχολίασε ο Μπινότο με τα λόγια του να δημοσιεύονται στο GPFans.com.

Εστιάζοντας στην επόμενη ημέρα, ο Μπινότο στάθηκε και στη συζήτηση της Κομισιόν της F1 που έγινε παράλληλα με τη συνεδρίαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Εκεί δεν πάρθηκαν μόνο αποφάσεις για το μέλλον του σπορ αλλά συζητήθηκαν εκτενώς και όσα είχαν προηγηθεί στα Εμιράτα. Με στόχο να ομαλοποιηθούν αντίστοιχες καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν μελλοντικά.

Max Verstappen Lewis Hamilton

«Για όλους, είναι σημαντικό να μάθουμε όποια μαθήματα μπορούσε από ό,τι συνέβη. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό για την Κομισιόν της F1. Συζητήσαμε όσα έγιναν, τις καταστάσεις που προέκυψαν και εντοπίσαμε τυχόν βελτιώσεις που θα μπορούν να ισχύσουν μελλοντικά», σχολίασε ο Μπινότο.

Σε αυτό το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ανακοινώθηκε πως θα πραγματοποιηθεί εκτενής έρευνα για όσα συνέβησαν στο Άμπου Ντάμπι και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν. Με τον νέο πρόεδρο της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγιέμ, να δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε αυτή.

Δείτε την ανασκόπηση της σεζόν της Formula 1 του 2021 με τους Πάνο Σεϊτανίδη και Κώστα Παστρίμα.

Φωτογραφίες: Getty Images, Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!