Ράλλυ Ντακάρ 2022: Το σχόλιο του Βασίλη Ορφανού για την ΕΔ4 (vid)

Βασίλης Ορφανός
Ράλλυ Ντακάρ 2022: Το σχόλιο του Βασίλη Ορφανού για την ΕΔ4 (vid)
Ο Έλληνας αναβάτης με τους περισσότερους τερματισμούς στο θρυλικό αγώνα, μοιράζεται εντυπώσεις από τη τέταρτη ειδική διαδρομή.

Άλλη μία συναρπαστική ημέρα στο Ράλλυ Ντακάρ, γεμάτη ανταγωνισμό. Στην κατηγορία των μοτοσυκλετών, οι μάχες μεταξύ των αναβατών είναι συγκλονιστικές. Ειδικά στην πρώτη δεκαπεντάδα της γενικής, παρατηρούμε να κονταροχτυπιούνται όλοι μα όλοι, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Για αυτό παρατηρείται πως ενώ άλλος αναβάτης κερδίζει την ειδική, άλλος τελικά προηγείται στην γενική κατάταξη.

Σε ένα αγώνα σαν το Ντακάρ δεν αρκεί μόνο η ταχύτητα. Χρειάζεται στρατηγική, καθαρό μυαλό προκειμένου να ανταπεξέλθεις στην απαιτητική πλοήγηση, τρομερή φυσική κατάσταση και να είσαι… λιγότερο άτυχος, γιατί είναι σίγουρο ότι κάτι θα σου συμβεί.

Dakar Rally 2022

Με αυτά τα δεδομένα, σε μια καθαρά αμμώδη ειδική με απαιτητικούς αμμόλοφους και δύσκολη πλοήγηση. Ο Xοάν Μπαρέντα ήταν ταχύτερος για δεύτερη φορά φέτος, βάζοντας δυναμική υποψηφιότητα για το βάθρο των νικητών. Αν και είμαστε ακόμα στην αρχή του αγώνα, εφόσον οδηγήσει πιο σταθερά και χωρίς διακυμάνσεις, ίσως η θεά τύχη του χαμογελάσει σε αυτό το Ντακάρ και γιατί όχι, να καταφέρει στο τέλος να κερδίσει. Μέχρι τότε θα πρέπει να παλέψει στα ίσια με τον Σαμ Σάντερλαντ που προηγείται σταθερά, όντας τρία λεπτά μπροστά από τον δεύτερο στη γενική Ματίας Γουόλκνερ με ΚΤΜ.

Τρίτος συνεχίζει -σε απόσταση αναπνοής- ο αναβάτης των τριών διαπασών, Άντριεν βαν Μπέβερεν, που είναι 6 λεπτά πιο πίσω. Και αυτός ο αναβάτης έχει ωριμάσει αρκετά μετά τις ατυχίες και πτώσεις των τελευταίων ετών και δίνει τον αγώνα της ζωής του. Δεν του μένουν πια τόσες πολλές ευκαιρίες για να ανέβει στο πόντιουμ των νικητών και ειδικά φέτος οδηγεί και γρήγορα αλλά κυρίως σταθερά.

Kevin Benavides

Ο Έλληνας αναβάτης Βασίλης Μπούδρος συνεχίζει να τερματίζει σταθερά, όμως στις πίσω θέσεις της γενικής κατάταξης, δείχνοντας ότι δεν ρισκάρει να κινηθεί πιο γρήγορα αλλά θέλει να τερματίζει κάθε ημέρα, κάτι που για αυτόν όπως όλα δείχνουν είναι το ζητούμενο. Στη σημερινή κατάταξη το όνομα του φιγουράρει στην 83η θέση της γενικής.

Η επόμενη ειδική θα εξελιχθεί σε ίδιο αμμώδες έδαφος με εκκίνηση και τερματισμό την πρωτεύουσα Ριάντ, με τη δράση να εκτυλίσσεται προς τα ανατολικά, με 560 χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα 346 ειδικής διαδρομής. Μείνετε συντονισμένοι, γιατί οι μάχες θα είναι ομηρικές και αύριο.

Στο video που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε τη συζήτηση με τον Πάνο Σεϊτανίδη, για τα μυστικά της αγωνιστικής Οδύσσειας του Ράλλυ Ντακάρ.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!