Formula 1: Κίνηση απόγνωσης οι ενστάσεις της Mercedes πιστεύει η Red Bull

Formula 1: Κίνηση απόγνωσης οι ενστάσεις της Mercedes πιστεύει η Red Bull
O επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, χαρακτήρισε απεγνωσμένη την προσπάθεια της Mercedes να προσφύγει στους αγωνοδίκες μετά το GP Άμπου Ντάμπι.

Ο τελευταίος αγώνας της Formula 1 για το 2021 ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικός, με τον Μαξ Φερστάπεν να κερδίζει το πρωτάθλημα οδηγών και τη Mercedes το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Όμως η ίντριγκα και το δράμα στο παρασκήνιο δεν έλειψαν για ακόμα μια φορά τη φετινή χρονιά.

Μετά το τέλος του GP Άμπου Ντάμπι, η Mercedes κατέθεσε δύο ενστάσεις για το αποτέλεσμα του αγώνα. Όμως οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να τις απορρίψουν, δίνοντας επίσημα το πρωτάθλημα στον Φερστάπεν. Λίγο αργότερα όμως η Mercedes επιβεβαίωσε πως θα εξετάσει το ενδεχόμενο έφεσης για τις αποφάσεις.

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, ρωτήθηκε για την προσπάθεια της Mercedes να προσφύγει στους αγωνοδίκες και δεν έκρυψε τα λόγια του: «Προφανώς ήταν μια απεγνωσμένη αντίδραση. Δεν θέλαμε να τελειώσει το πρωτάθλημα μπροστά από τους αγωνοδίκες. Όλη τη σεζόν υπήρξαν τρομεροί συναγωνιστές. Ο Λιούις υπήρξε ένας τρομερός οδηγός. Ήταν πολύ έντονη σεζόν. Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Μαξ, ήταν όλη τη σεζόν φοβερός».

Verstappen Champion

Επιπλέον ο Χόρνερ εξέφρασε την άποψη πως οι αγωνοδίκες πήραν τη σωστή απόφαση να συνεχίσει τον αγώνα με ένα γύρο για το τέλος.

«Ποτέ δεν θέλουμε ποτέ να τελειώσουμε έναν αγώνα μπροστά από τους αγωνοδίκες. Εξελίχθηκε πολύ διαφορετικά ο αγώνας απ’ότι περιμέναμε. Δεν πηγαίνουμε σε αγώνες έχοντας μαζί μας δικηγόρους. Είναι κρίμα που τελείωσε έτσι, αλλά οι αγωνοδίκες πήραν τη σωστή απόφαση», ήταν τα λόγια του Χόρνερ.

Image credit: redbullcontentpool.com

Mπορείτε να ακούσετε το Podgazzt και εδώ στο Spotify

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!