Formula 1: Αυτές είναι οι στρατηγικές και το grid του μεγάλου τελικού!

Formula 1: Αυτές είναι οι στρατηγικές και το grid του μεγάλου τελικού!
Τι ισχύει με τα διαθέσιμα ελαστικά των οδηγών, ποιες είναι οι πιθανές στρατηγικές και πως διαμορφώνεται το grid του μεγάλου τελικού της Formula 1.

H μεγάλη στιγμή έφτασε και το πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2021 ολοκληρώνεται σήμερα στο Άμπου Ντάμπι. Οι Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον θα κονταρομαχήσουν για τον τίτλο, με το προβάδισμα να είναι υπέρ του Ολλανδού. Ο οδηγός της Red Bull Racing έχει το προβάδισμα στην ισοβαθμία και την pole position για τη σημερινή εκκίνηση του Grand Prix.

Στον τομέα των ελαστικών, οι δύο διεκδικητές του Τίτλου έχουν διαφορετικά ελαστικά διαθέσιμα για τον τελικό. Ο Χάμιλτον όπως και ο teammate του, Βάλτερι Μπότας, έχουν ένα αχρησιμοποίητο σετ σκληρής γόμας ελαστικών. Στην αντίπερα όχθη, οι δύο Red Bull Racing έχουν δύο φρέσκα σετ της σκληρής γόμας. Στο υπόλοιπο grid, μόνο οι δύο Alpine δεν έχουν φρέσκο σετ σκληρής γόμας.

Στο θέμα της μέσης γόμας ελαστικών, η Mercedes έχει δύο διαθέσιμα αλλά χρησιμοποιημένα σετ, σε αντίθεση με το ένα της Red Bull. H γερμανική ομάδα αναμένεται -εκτός απροόπτου- να μη χρησιμοποιήσει καν τα μαλακά ελαστικά, ενώ η αυστριακή ομάδα θα εκκινήσει με αυτά.

Στον τομέα της στρατηγικής, η Pirelli αναφέρει πως η ταχύτερη δίοδος είναι η μία αλλαγή ελαστικών από τη μέση γόμα στη σκληρή με το παράθυρο να ανοίγει στον 19ο γύρο και να ολοκληρώνεται στον 26. Από την άλλη, όσοι φορούν τη μαλακή γόμα για την εκκίνηση, το παράθυρο της στρατηγικής ανοίγει στον 13ο γύρο και κλείνει στον 20ο με τον προμηθευτή ελαστικών της Formula 1 να αναφέρει πως είναι οι δύο επιλογές το ίδιο γρήγορες.

Η επιλογή των δύο pit-stop εκκινώντας με τη μαλακή γόμα είναι πιο αργή στρατηγική για την Pirelli, χρησιμοποιώντας και τις τρεις διαθέσιμες γόμες. Η εναλλακτική των δύο pit-stop είναι εκκίνηση με μέση γόμα και δύο αλλαγές, η μία για σκληρή και η δεύτερη για μέση γόμα.

Αυτό είναι το grid της εκκίνησης για το GP Άμπου Ντάμπι.

LIVE

Image credit: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!